Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ПОЛИТЕКАРИСАЖА НА КУНЕВИЦА

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

  Проличава, че ретроградите заложиха на номенклатурната снаха Кунева и компания, за да бъдат измамени за пореден път българите. За това вече се грижат червените социолози и медийни помияри – има начин да се симулира растеж на рейтинг и нарастване на нагласи. Ясно е, че Кунева е ялова и никакви социални идеи не носи. Но цинично спекулира с европеизъм и надеждите на хората за промяна и по-добър живот. Вариации на 800те дни на мадридския мошеник. Друга, по гадната манипулация е това, че иска да привлече отчаяните и изгубилите от прехода. Кои са „гражданите” /малките хора, както ги нарича цинично Вълчев/, за които Кунева и разни издухани ендесеварски подлоги, пледират  - не е ясно. Ясно е, обаче, че това е демагогия и хвърляне на прах в очите на хората. Целта е чрез тези гласове, ако бъдат помамени да гласуват за нейната новопръкнала се котило, да бъдат олихвени политически, а след това и финансово,  щенията и.

Ясно е, че свестен човек няма да застане под байряците и, разчита се обаче на заблудена и лесната за манипулиране лумпенска маса. В известен смисъл партийката на Кунева напомня жоржганчевия блок и донякъде абв-то на Гоце. Кои  край нея притоплят вчерашния постен обяд, вгледайте се и ще видите втръснали муцуни, допълзяли като торни бръмбари от екарисажа. Те искат да управляват пак в безвремие – за да точат безнаказано държавата. Кунева издава индулгенции на гузните грабители – важното било вече да гледаме напред! В това напреде тя се вижда като премиер или президент – от беровски тип. А свитата и - като добре платена каста. Друго няма.

Вече ни е противно да говорим за тая госпожа, камо ли да „дебатираме” с нейните гранясали идеи за промяна на статуквото, състоящи се във вземане на властта.

Още по-противно е да слушаме фалцетиращия и глас по електроните медии. Да и гледаме зализаната физономия. Не щем! Стига!

Но очевидно най-доброто предстои, както пише на една надгробна плоча. Очаква ни мънкане и кандардисване, калесване  и назлъндисване, напарфюмирани компромати, о, и най-гадното – преструвки в зоната на етическите категории. Брътвежи за мор/ал в политиката, бла-бла. Дежа вю. Дежа вю. Дежа вю.

  Ето и един карикатурен нюанс. Как ще гласуват селяните за „гражданите”? Понеже  е ясно, че Куневица има предвид съвсем, съвсем буквално „гражданите”! Интересуват я доколкото да грабне посредническата роля на балансьора Доган. От нас зависи дали ще допуснем ново ДПС, разпределител на еврофондове и рехавите символни капитали на прехода.  Така и не сме разбрали още откъде се финансира партийката, но на предстоящит учредителен конгрес нещата ще лъснат. Щеше да е забавно, ако не беше зловещо и страшно.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional