Свободата днес и тук 09 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДЕБЕЛАШКИ ШЕГИ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

Зевзевлъкът на Тато възкръсва с нова сила в овластения му гавазин ген.Бойко Б.  Подтекстът на такова поведение би могъл да бъде:” Ега ти държавата, щом аз мога да съм и премиер?!”  

Ами явно може, щом можа и правешкия тарикат да ни ходи по главите 33 години, що да не може и един такъв от Банкя?.. Ние пък поемаме с благодарност функцията на заложници в нещо като държава, нещо като виц, нещо, като нищо на света.

Що обаче не ни са смешни подпичкванията на Бойко Б., ни изцепките, ни гафовете, ни вулгарните изригвания, които след трето изречение губят нишката на смисъла. Нямате ли чувството, че когато генералът наш говори, сякаш някой друг го ползва за рупор? Или за едно дебело лицемерие, зад което стои тъмен балкански бабаитлък и нагаждачество едновременно, пъчене и думкане в  гърдите. Павианът като цар на животните. Чалга манталитет, мачовщина, нарцисизъм и пошлост. Всепозволеността на едно поведение, чийто безстилие  е отчайващо.

Покрай него пък верни медийни песове, подлизурковци, смазани достойнства от седящия върху тях дирник. Злоупротребяващи с блажното,  преяли с мазен бюрек, пържолки и дюнери, типове, чийто бицепси са по-широки от челата, мучащи, дъвчащи, пърдящи, отелесени щения, само хората ги няма.

Не, това не оплювка, а буквално случване на тъмното начало на българина, което Герб изведе във високите етажи на властта. Освен приплъзналите се кариеристи, внезапно забогатели глисти, Герб е еманация на блатните твари, дишали досега през масура на милиционерските служби, сопаджии, удрящи в гръб демокрацията, свободите, желанието на хората за промяна. Застоят – само в такава атмосфера, виреят такива като ген. Бойко Б. и антуража му.

Какъв е смисълът от това такива да са на власт? Ами само един – само разправата. Дебелеенето, наддавенето, трупането на капитали, осигуряването на блага за една тясна върхушка, чийно цинизъм, безскруполност и безпардонност вече стават нетърпими. Вече няма национални цели, няма възходящо движение, няма политически хоризонт. Затънали сме в батакчийските масрафи на някакви политмутанти, весело смучещи кръвта на населението, замбирано от шоковете на прехода.

Преход към какво? Към уродливото властване на лумпените, на лошия народняшки вкус и кича – не е ли това фашизъм? Започва и друго – купуването на интелигенцията. Георги Марков написа в „Задочните репортажи”, че единствено в България интелигенцията е била купена от Тато. Днес, четвърт век по-късно, същите тия продажници правят медии и дрънкат за свобода на словото и неолиберализъм.

Може ли да има по-лош сценарий от това, което се случва днес? Съдебна система, която охранява грабителите, правохранителни органи, които си съдействат с престъпниците? Недостъпно здравеопазване и образование, неграмотници начело на културните инстутиции, мафиотизиран туризъм и земеделие, разпад на всякаква вяра в честните усилия и труда. И на този фон – ухилените мутри на ибрикчиите му,  след поредната шутовщина на премиера.

Много весело, няма що.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional