Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Мавзолей за ДС? Защо не?!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Сухиванов

 Първо трябва ли ни такъв музей? И чия памет ще опреснява, ежедневно опреснявана от грижливо поддържаните паметници на съветските окупатори? Какви ще са експонатите в него? Кои ще са уредниците и какво ще говорят на хората?

Може би вътре трябва да присъства сборник с избрани доноси от избрани люде, като Гоце, Кардам или Бор? Лустросана арестантска килия с легло, мивка и поставка за вестници?  А не е ли  по-уместно изгнили нари, на три етажа,  клеясала от изпражнения кофа, с червясала храна в канче, в което народните врагове си перат бельото… издълбана кора от хляб, вместо лъжица, гангренясали ампутирани крайници с трион, сапове на вили и лопати, с които са умъртвявани нещастници, копаня на прасе, с изгризана глава на инакомислещ от Партията, смрад на гниеща плът… и  безнадежността, в която и бог те е забравил…и орден Червено знаме, закачен за кърваво смазване на масови протести / с каквото е прочут например др. Пръмов, чийто снаха подмамва днес десните избиратели/;

  А как да се мумифицира ДеСетилетния цинизъм на партийните кадри, шантажа, заплахите, вулгарния натиск, подлостта, низостта и океанът от несправедливости, залял страната след Великият 9-то септемврийски пуч?

  Синковците на тия хора и днес управляват България, доограбвана и от тях няколко пъти. За чий ни е този музей, когато няма лустрация, няма възмездие за изродите от ДС, маскирани днес като патриоти и експерти?  Може би единственото удачно решение е музеят да е с функциите на обществена тоалетна-пантеон? С турски клекала, по които са щамповани червендалестите сурати на Червенков, Коларов, Югов, Тат/о/ и четирийсте разбоници от Политбюро? Те това са “заслужили”!  Несъмнено.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional