Свободата днес и тук 09 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЩЕ ГО УБИЯТ ЛИ?

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

Разбира се, че ще го убият, но ще го убият когато разберат, че не могат да го оправдаят. Засега и комунистическите ченгета, и приятелите му, и всичките там Гоцета, Станишевци, Румен Петковци, Р.Овч-ци изчакват. Ще го убият, защото може да проговори и да им обърка жестоко бакиите.

На съд е идеалният синтез между комунизма и фашизма – Алексей Петров, но на съд е също така и съдебната система, едно пост-комунистическо недоносче, разпънато на кръст между старите комунистически методи на правораздаване и налаганите им отвън нови такива.
Отстрани седи и наблюдава тоя цирк циничният по природа българин и неговата логика на Хитър Петър срещу Настрадин Ходжа: ако го убият, ще го убият горните комунистически мутанти; ако го оправдаят, ще е излагация пред Европа и света – излагация на една недорасла за своя държавност нация. Оправдателна присъда би била оправдание на комунистическия гангстеризъм във всичките му разновидности, на които той е символ.
Видения за Холивудски съдебни процеси, където правдата неизбежно тържествува и където истината винаги изплува, няма да има. Няма да има и темпераментни адвокати с горещи пледоарии или умело балансиращи везните на справедливостта съдии. Тук, баке, е България: разболява се подсъдимият, после съдийката се разболява, а после пак подсъдимият се разболява...
Такива като него им бяха нужни, но само до време. И колкото повече Брюксел им бъркаше в бакиите, толкова по-малко той им трябваше: кой каквото награбил – награбил, а сега ти по твоя път и ние по нашия. Комунистическата мафия не можеше да рискува политическите си завоевания чрез неговите методи на българския Ал Капоне, методи на насилие и изнудване. Очевидно се е наложило разделение между висшата комунистическа мафия на чантите, пълни с пари, и битангите, които сами е трябвало да си търсят пътя.
Сега е моментът да съжаляват за Русия, за безметежния граждански мир, за животинската ферма, където «всички са равни, но някои са по-равни от другите», където и вълкът беше сит, и агнето цяло – като в приказките. «Другарю Живков, не можете да ми забраните да ви обичам!»
Ако обаче той проговори, ще срине цялата мафия – от Гоце Първанов и Любен Гоцев до цялата маса партийна меласа на поклонение пред божия гроб на паметника на Червената армия. Ще срине целия им преходен период, грижливо преходил от партията, която никога не греши, към безгрешността на парите. Неговата застраховка, казват, са досиетата на целия ДС-каймак, които той е изнесъл в Израел и заради които кокалите на Огнян Стефанов бяха понатрошени.
Ако бяха по-умни, трябваше отдавна да го пречукат, да му направят едно кротко погребение с много попщина и толкоз. Но те не са умни и сега е късно – не става нито за жив, нито за пречукан.
Самият той иска да мине за политически подсъдим, а не за престъпник, но за да си сложи политически ореол той трябва да извади досиетата – да видим кой го направи такъв и кой го доведе до тук?
Аз мисля, че той е не само тъп, но е и бъзльо.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional