Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Constant

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Kafene.net


Абсолютно не са прави онези, които твърдят, че Борисов и правителството му са непостоянни и си менят становищата като времето през март.

Точно обратното е. Становищата са много категорични и твърди. Constant, казано на математически език. Или "обърнахме се на 360 градуса" на казармен, който им е по-близък.

Твърди и неотменими са АЕц "Белене", Южен поток, монополът на Лукойл, ВТБ, на която бе продаден Булгартабак и предстои да се продаде БТК, 350-те хиляди руснаци с недвижими имоти и 10-годишни визи, комплескът на Лужков в камчийския лонгоз.

С една дума, президентът Путин бе напълно прав, когато каза, получавайки акредитивните писма на Бойко Коцев в сряда, че "отношенията с България се основават "на дружба и взаимна симпатия". На колко други места по света той получава толкова дружеско отношение? България е действително уникална от тази гледна точка. Дори с Минск има повече търкания.

Учудва ли се някой от завоя на 360 градуса за "Белене", случил се някак изневиделица в промежутъка между отпътуването на Джеймс Уорлик и пристигането на Марси Рийс?

Американски фонд, доведен от Богомил Манчев звучи като една от най-големите шеги на сезона.

Лошото е, че за момент немалко наивници на средна възраст повярваха, че проектът "Белене" наистина е зачеркнат. Сега  вероятно ще се реализира в най-лошия му вариант - с частни /уж чужди, а всъщност изнесени и върнати обратно/ средства, без печалба за държавата и  по-евтин ток за населението, но с всички рискове за територията, които носи един ядрен обект.

Номерът с референдума не беше случаен и вероятно не са случайни слуховете, че част от подписите под искането за него са на хора на ГЕРБ.

Сега се получава като по учебник: хем има натиск от страна на масите, хем има чуждестранен инвеститор, хем държавата нямало да се ангажира финансово. Не един вълк, цялата глутница е сита.

Междувременно приближава 9 ноември, когато ще се подпише споразумението за Южен поток.

Няма да бъде учудващо, ако междувременно и Бургас-Александруполис се възроди като птицата феникс.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional