Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Фокс Хюз: Светът е свободен да обижда мюсюлманите

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ивайло Кючуков, http://asia.actualno.com

За да се спре мюсюлманското насилие и безумие, редактори и продуценти трябва ежедневно да публикуват карикатури на Мохамед с надпис „

С този дързък и изключително провокативен коментар Фокс Нюз се обръща към мюсюлманския свят в опит да отговори на нескончаемите размирици, довели до кръвопролития и смърт в името на „любовта към Мохамед”.

Минути след провокацията в редакцията на телевизията се получава официална реакция от журналистът Шели Мусахи, който нарича изказванията „безотговорни”.

И защо?

„Защото, както самият той заявява:”Решението за справяне с ексалиращото положение и насаждането на омраза, не е в отправянето на още негативни речи”. Това звучи достатъчно разумно, но дали осмиването на Мохамед и разобличаването на исляма представляват наистина омразна реч?”, питат от Фокс.  

Actualno.com ви представя позицията на медията, представена ни от политическия анализатор Даниел Пайпс.

Насаждането на омраза чрез думи, съгласяват се властите, съдържа реплики, които са насочени към определена група от хора.  

Нападките към светостта на дадена религия няма за цел  единствено  да се засегнат най-вярващите.  Така или иначе всичко е даване и взимане на идеи, мнения, като не всички от тях са прекрасни. Свободата на словото означава свобода и на обиди – да, те могат да са неприятни, омразни, но докато не подстрекават към престъпна дейност и нападения, си остава основна част от нашето наследство.

Мнозина се учат да живеят в общества, в които под формата на рисунки или речи се отправя вулгарна злоба, но в много случаи тези хора не се жалват от това. В по-широк план, католици, евреи, мормони, и други вярващи общества, са се научили от Просвещението насам да изтърпяват поругаването на техните символи и доктрини.

Ако е необходимо доказателство, може да се сетим за “Животът на Христос” от Монти Пейтън, „Пресвета Богородица” на Крис Офийл, както и лавината от антисемитски карикатури.

Най-скорошен пример е сайтът The Onion humor, който  публикува карикатура със заглавие „Никой не е умрял, заради това изображение”. То показва Моисей, Иисус, Ганеша и Буда в облаците,  заети с това, което заглавието отдолу деликатно обяснява като „сладострастен сексуален акт на поквара”, а The Opinion humor продължават с : “въпреки че някои християни, будисти, индуисти и евреи са били засегнати от карикатурата, те просто поклатиха глава, завъртяха неодобрително очи и продължиха деня си.

Настояхме карикатурите да се публикуват отново и отново, за да престанат мюсюлманите да отнемат свободата ни да говорим и дори обиждаме, като се крият зад фалшиви твърдения за подстрекаване. Критиците нека назоват пример кога хапливи коментари са довели до размирици от немюсюлмани?  

Когато се провеждат атаки срещу мюсюлмани, те обикновено са отговор на тероризъм от други такива; това не е извинение, но е доказателство, че насилието няма връзка с нашите обиди. Те имат нужда да пораснат и да приемат мненията по-твърдо и необидчиво, както всички останали. Изолирането изчезна за добро.

За да направят нещата още по-лоши, ислямистите ни предупреждават да бъдем внимателни. Можем да цитираме много примери на актьори, сатирици, художници, писатели, издатели, редактори и други, които открито признаха, че са били заплашвани да не обсъждат, рисуват или пишат на мюсюлмански теми.

За охлаждане на страстите мюсюлманите могат да предприемат две стъпки: прекратяване на тероризма и бунтовете срещу карикатури и разкази. Стане ли това, ние от Фокс Нюз, ще оттеглим искането си към редакторите да публикуват презрителни карикатури на Мохамед.докато мюсюлманите не свикнат с идеята, че ние правим хамбургери от свещените крави”.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional