Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Синята коалиция": АЕЦ "Белене" се строи зад гърба на парламента

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биляна Рилска, http://www.dnevnik.bg

Строителството на АЕЦ "Белене" продължава въпреки решението на кабинета от март да замрази проекта, обявиха от "Синята коалиция".

Съпредседателят на десния съюз Мартин Димитров и колегата му Иван Иванов се позоваха на писмо от шефа на НЕК до кмета на Свищов Станислав Благов за изграждане на далекопровод, който да свърже "бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ "Белене", с енергийната система на България".

Писмото, разпространено и сред журналисти, е изпратено на 8 октомври 2012 г. от НЕК и засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта. Според Иван Иванов тази високоволтова линия е необходима само за ядрена централа.

Така от десницата предварително отхвърлиха евентуални обяснения на правителството, че линията се прави, ако някога там бъде изградена газова централа.

НЕК строи "Белене" и референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимират изграждането на централата, коментира Мартин Димитров.

Фактите ще бъдат предоставени на временната комисия, която разследва договорите по проекта.
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional