Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДА ПОГЛЕДНЕМ В ЛЯВО, НАПРЕД И В ЧУЖБИНА!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красимир Бачков

Думата „комунизъм” се превърна в мръсна дума, адекватна на псувня. Абсолютно логично и не без основание, разбира се. Точно както протестният антивот замени нормалния граждански вот на хората. Причините са големи като планини и дори сляп би ги видял, а ако не успее, просто ще се сблъска с тях. Бедата е повече от голяма, защото българските „комунисти” просто комунизираха или по-точно приватизираха голяма част от българския народ. Поради повсеместното разграбване на средства, предприятия и суровини от държавата, нашенските „другари” се превърнаха в пишман капиталисти и съответно работодатели на останалите българи. Поради явната си неспособност да управляват откраднатите пари, заводи и материални ресурси, по-голямата част бяха глупашки унищожени. Парите бяха вложени в безсмислено големи за размерите на държавата ни МОЛ – ове, хотели и кръчми. Точно по комунистически. И най – дребният комунист е грандоман – комплексар по природа. С попаднали  в ръцете му немъчени народни парички, той първо ще построи Бузлуджа на някой планински връх не за друго, а просто да увековечи простотията си. Така се оказа, че всичко сторено с откраднатите народни пари е безсмислено и фалира. Обикновените българи, за да запазят работата си, бяха принудени да играят по свирката на новите червени капиталисти и една немалка част влезе в редиците на БСП. По един или друг начин, от държавата или Европа, те се изучиха да усвояват средства, предимно за собствения си джоб. Опорочи се всичко, ръководено или само докосвано от комунистите. Обаче се увеличиха „Мерцедесите”, джиповете и милионерите в страната. Народът масово се омърси, за да не се чувстват изолирани членовете на старата БКП. Тия, които запазиха пролетарската си природа се оциганиха и така хората се разделиха на „привилигировани” и „роби”. За първите останаха доста намалелите работни бюрократични места и кражбите на дребно, а за вторите - ровенето в кофите.
       Независимо от названието на управляващите досега партии / БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ, НДСВ /, властта след 10 ноември 1989 г. не се е променяла по същество. Вече 100 години сме „управлявани” от комунисти и затова сме най-бедната държава в Европа, с най-застаряващо, болно население, и провалено бъдеще като народ, и държава. Нещата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се променят, за да се осмисли присъствието на малкото останали истински българи, на територията  наричана България. Кой да ги промени обаче?
     Волен Сидеров с „Атака” не съумя да опази собственото си семейство и партията  от комунистическите манипулации на ГЕРБ. Ако протестния антивот на хората се изсипе отгоре му, няма гаранция, че нещата биха се оправили в някакъв план, освен с циганския. Той би отрязъл социалните помощи на вече повечето от милион цигани и добронамерено /без да иска/ би провокирал гражданска война. Ако харчи държавния бюджет, както харчи парите на парламентарната си група по кръчми, нищо добро не ни очаква и с него начело на държавата.
         Краси Каракачанов е силен единствено на думи. Той е пасивен политик, използващ конюнктурата за тясно котерийни интереси. Като оставим настрана досието му на агент от ДС, едва ли разумен гласоподавател би дал гласа си за него, въпреки приятно гъделичкащите националното ни достойнство патриотарски речи. И Сидеров, и Каракачанов до момента не са доказали защо са в парламента, както и не са оправдали получените от народа изборни гласове.
         За партии – уроди, като РЗС и партията на Кунева изобщо не бива да мислим! Те са тежко комунизирани и вредни по самото си същество и природа. Към кого тогава да обърне поглед, изстрадалия от политикани – крадци българин?
   За голямо съжаление, все още не е създадена политическа формация, отразяваща идеите и нуждите на непоквареното българско население. И колкото и налудничево да звучи, тя трябва да стои в ляво на политическия небосклон. Видя се, че нашенските комунисти не успяха да станат капиталисти, както не построиха и социализма. Да продължаваме в тази посока е просто безсмислено и пагубно. Изводът е, че трябва да се образува структура с ляво центристки патриотични идеи, но до нея да не бъдат допускани никакви бивши комунисти! Те по природа са сбъркани и последните двадесет и две години го доказват по всякакъв начин.
         Ако такава организация се създаде, макар и малко преди изборите, ако за пореден път не е манипулирана от комунистите, е възможно тя да върне справедливостта в страната, да върне държавната същност на отрасли като енергетика, здравеопазване, транспорт, комуникации и дори съд и полиция. Последните две структури функционират предимно като търговски дружества, главно за лично обогатяване на персонала им. И понеже е малко вероятно такова животно да се създаде от живеещи в България хора, остава надеждата, че българите в странство биха се организирали, за да върнат държавата на народа. Навън са най – читавата част от българското население – младите, образованите, несвелите глава пред комунистическите сатрапи. Не вярвам, че дори най – разочарования от тях би се отказал с лека ръка от родината си! Вярно, че навсякъде се славим с единачеството си, с липсата на подкрепа между живеещите навън българи, но една голяма идея и цел би могла да промени статуквото. Длъжни сме пред пролятата кръв на дедите ни, в името на децата ни, както и за реабилитация на самите нас! Животът е кратък и не се измерва само с пари. Нужен ни е избягалият в странство дух, който да се върне и наистина да възроди България!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional