Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов: По-голяма демокрация никога не е имало

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Kafene.net

По-голяма демокрация в тази държава никога не е имало. Всеки да може да говори каквото си иска за управляващите, каза премиерът Бойко Борисов в интервю за телевизия Канал 3.

Той отговори на въпроси на журналиста Сашо Диков, който заяви, че българите искат да живеят в нормална държава, а не в "тъпа милиционерска атмосфера, която е създадена в момента". Това са пълни глупости, каза Борисов.

"Считаш ли, че България е милиционерска държава, щом пред хиляди и милиони хора в момента можеш да говориш това", допълни премиерът. "Защо не го говорят там, където има милиционерски държави", продължи той.

"Почваш да говориш неща, които не са верни, преди два дни си ми се обадил и казваш, че искаш интервю. Някой да ти е казал какви въпроси да ме питаш, някой да ти е казал, че ако питаш нещо, ще ти вземат камерата и касетата. Никой", заяви Борисов.

"Пълна свобода имаш, стоиш пред премиера в момента, задаваш му каквито искаш въпроси и никой не ти пречи", каза още той.

"Това е максимумът, никъде го няма това в света. Мислиш ли, че в Съединените щати някой ще отиде при Обама, при Меркел и т.н., без да му кажат - дайте ни въпроси", каза Борисов.

Той отрече да е задрямвал по време на церемонията за връчване на Нобеловата награда на ЕС в Осло: Никога не съм задрямвал. Какво показват камерите, че чета есемеси. Чета си есемесите, министрите ми пишат.

На въпрос - защо никой не посмя да каже за вашата дрямка в Осло, Борисов каза три пъти "защото не съм дрямал". "Ти казваш в момента - премиерът спи в Осло", някой пречи ли ти да го казваш? Питам аз - кое е милиционерска държава и кой ти пречи да го казваш", заяви Борисов.

Той каза, че премиерите командват държави - няма как три часа, колкото е била церемонията в Осло, да не прочете какво се случва в държавата.

"Всеки гледа да си свърши работата, всички пишат есемеси", посочи той. 

За Роман Василев, Алексей Петров и полицията

Водещият Сашо Диков даде пример, че България е "милиционерска държава", посочвайки за скандално поведение на заместник-градския прокурор Роман Василев, който въпреки това получи награда от Цветан Цветанов.

"Той не е мое назначение, а на Сергей Станишев", отвърна Борисов. Той припомни, че Роман Василев е правил съвместни операции с Алексей Петров, който в момента е подсъдим за организирана престъпна група

За Иво Димов


Не знаех, че Иво Димов е областен координатор на ГЕРБ. Сега, след като разбрах от теб, ще го махна, разкри премиерът. Борисов отговори на въпроси на журналиста Сашо Диков, който попита - защо не махне Иво Димов, за когото е доказано, че е извършил престъпление, че е използвал документ с невярно съдържание. Борисов подчерта, че и сега, дори само при съмнения, освобождава от партията, за нарушения.

Знам, че е кмет, хората в Димитровград са си го избрали. Аз не мога да махна кмета на Димитровград. Не знаех, че е областен координатор. Мислех, че е Иван Петров, заяви Борисов.

"Иван Петров г-н Цветанов го смени на една среднощна пресконференция, в един януарски ден", обясни Сашо Диков. "Сетих се, че го сменихме, вечерта беше Изпълнителната комисия, сменихме четирима или петима областни координатори, и на Варна, и други", посочи Борисов и допълни - но - не знаех, че е Иво Димов. Като кмет работи добре, каза Борисов. 

За "бистришките тигри"


Радвам се, че толкова няма други теми, за които да ни хванат, че месеци наред се говори за едно и също - полета на "бистришките тигри", продължи Бойко Борисов.

Всеки отбор си плаща и пътува. Защо да не направят един контролен мач. Кое не е законно? Този нискотарифен самолет, за който плащаме сто милиона, и виси на аерогарата цяла година. Защото е скъп и никой не иска да го ползва. Кое е скандално - че сме си платили и са се возили. Те са момчета на по 21 - 22 години, повече от половината никога не са се возили на самолет. Оттам тръгна цялата работа - стана приказка, че не са се качвали на самолет. "Левски" и ЦСКА - могат. Въпросът е да се плати. Този самолет като не лети, се разваля, пилотите трябва да натрупват часове. Платено е като факт, платили сме си полета. Този самолет съм го пращал хиляди пъти - за полицаи, за артисти, за огъня от Йерусалим и какво ли не; триста пъти съжалих за това, но от друга страна ме радва, че хора като теб няма за какво да се хванат и една и съща тема въртят месеци наред. А, че 4,5 милиарда сме донесли приход на държавата, а че сме направили Южната дъга... Помниш ли как изглеждаше Телевизионната кула, как изглеждаше "Меден рудник" в Бургас? Пак за Бистришките тигри, това ли ви вади очите, каза Борисов. 

В държавата се прави инфраструктура, каквато хората никога не са виждали. За милиарди пари се правят магистрали, в най-тежката криза. Вучката ли ви вади очите, той е 20 години митничар. Хиляди хора назначиха от Тройната коалиция, каза Борисов. 

Истински си пожелавам - българската нация, на 53 години, мъжете да спортуват и да имат такава физика; а не - на 20 години да са с шкембета и да са с диабет. А това се прави трудно, не е лесно на дъжд, сняг да спортуваш. И се радвам, че увличам други, каза Борисов. Направихме зала като слънце в София, в Пловдив се прави прекрасна зала, в Ямбол започваме ремонт, тъй като от 20 години не е пипано нищо, каза Борисов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional