Свободата днес и тук 25 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цецка и Цецко в чудния свят на ски спорта (и хотелиерството)…

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.e-vestnik.bg/

В два последователни дни шефката на парламента Цецка Цачева и вицепремиерът Цветан Цветанов застанаха на пътя край Банско заедно с протестиращите местни хотелиери и общински служители.

Двама висши представители на законодателната и изпълнителната власт блокират път и протестират против …самите себе си?

Де се е чуло и видяло двама от най-висшите хора в държавата да блокират път с протестиращи, които очевидно не срещат някаква непреодолима пречка от страна на властта. Протестът на пътя е по-скоро против …еколозите от граждански движения, които нямат никаква власт.
Вицепремиерът Цветанов се изказа като експерт хотелиер, че в Алпите имало хиляди километра писти, а у нас – не.

Ами има, те Алпите са и по-големи от Пирин, а са и два пъти по-високи. Ама за логиката на милиционера на власт тия работи са непознаваеми.

Така 300 изкарани протестиращи и присъединилите се Цецка и Цецко искат нови писти и лифтове. А кой им пречи? Сегашното правителство? В никакъв случай. Срещу кого е този протест тогава?

Единствената пречка против новото строителство е законът и границите на територията „Натура 2000”, които пазят природата от мераци за печалба.

Хотелиерите и ресторантьорите, които искат още писти за Цеко Минев, трябва да направят проекти според закона и да ги представят за одобрение, експертизи и т. н. Всички тези цековци обаче не искат това, искат да строят направо, даже ако може без разрешения.

Както е известно сегашните писти на фирмата на Цеко Минев „Юлен” са излезли извън разрешената концесия с 1600 декара повече. И искат да направят още два пъти повече писти и лифтове от сега съществуващите. Което няма как да стане в тази малка планина, на такава надморска височина и в защитена територия.

И затова протестират на пътя, а ги подкрепя правителството и мнозинството в парламента.

Айде, нека да им променят закона, да нарушат границите на „Натура 2000” и България да излезе от Европейския съюз, ако трябва, но да направят пистите на банскалии.

И да им сложат едни цени, по-високи от цените в Алпите. Защото сезонната карта на Банско наистина е по-скъпа от тази в австрийските и италианските курорти.

А дневна карта на цена близо 60 лева не е за българи. Тоест – планината е затворена за средния жител на страната, а е само за чужденци и богати. Това искат Цецко, Цецка и общинарите на Банско, заедно с местните хотелиери.
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional