Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Забрана за строеж на атомни централи в земетръсни зони с висока степен на риск

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   

Забрана за изграждането на ядрени централи в земетръсни зони с риск от трус над 7 степен и отнемане на вече издадените разрешения – такова предложение за промяна в Закона за безопасно използване на ядрената енергия е внесъл в деловодството на Народното събрание народният представител Лъчезар Тошев (СДС).

В мотивите си за промяна в закона депутатът отбелязва, че никога не могат да се предвидят всички възможни проблеми, които би могло да породи едно силно земетресение в системите за безопасност на ядрена централа или хранилище за радиоактивни отпадъци.

Има ли право управлението на една страна да рискува живота и здравето на хората пита Лъчезар Тошев и дава категоричен отговор: НЕ!  

 

Вижте филм за земетресението в Япония и последствията от него върху атомната централа Фукушима.

 

http://www.youtube.com/watch?v=XfJDwJ2WdZk


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional