Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Мутрите с белите якички ни агитират за Белене чрез една мутра

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Верни на себе си, ни плашат със себе си!
Това правят с (анти)рекламния клип, който се върти в националния телевизионен ефир с цел да убеди зрителя не просто да гласува на референдума, но и подкрепи АЕЦ „Белене”. И по каква причина да гласува „за”? Ами много просто, за да им е зле на мутрите, които иначе непременно ще се възползват от осиротяването ни без АЕЦ „Белене”!
Иначе казано, който не слугува на ядрената мафия, е за мутрите!
Измислили са го мутрите с белите якички. Нямам предвид конкретните сценаристи, които са угодили на вкуса на заявителя- напротив, те са го напипали напълно адекватно. Напълно логично- по тяхната мутренска логика- мутрата ( като конкурент на ядрената мафия) от клипа „се кефи” предварително на негативен резултат от референдума, от което се кани да спечели като вносител на ток от. И не откъде да е щял да внася, а от (омразните на мнозина зрители) Македония и Турция.
Чрез пародията на един монолог на една проста мутра, изиграна от актьор, внушаващ колко ще се радва мутрата да няма АЕЦ „Белене”, от БСП и компания се опитват да паразитират върху отвращението у хората срещу едно от наистина най-отвратителните явления, породено обаче от контролираното заместване на милиционерския тормоз от времето на комунизма с мутренския веднага след него. Защото след държавния рекет и бой по непослушните от времето на НРБ рязко настъпи времето на …същото, само че с други униформи: онези, които сега ни показват като типични за мутрите, въоръжени най-напред с бухалки,а после пременени и с всички останали атрибути на техните банди, възникнали по времето на първото правителство на БСП.

Мутризацията беше манипулирана в полза на онези, които трансформираха старата си абсолютна власт в „чисто нова” икономическа- толкова „чисто”,че успяха да предизвикат масовата омраза на хората към богатите и успелите поради демонстративния факт, че такива се оказаха някакви брутални човекоподни насилници, яхнали мощни джипове и половин България. А сега я употребяват именно онези, чийто политически генезис е в основата на дъното на бъчвата, от която извадиха тежи шупнали джибри на остатъчния социализъм- „осиротелите” яки момчета от спортните училища във фалираната НРБ, превърнати в дисциплинирана глутницата за всяване на страх сред населението, повярвало, че е дошло времето на свободата изобщо и на в предприемачеството в частност.

Този подход да ни плашат със себе си е класиката на пропагандата, която обича да заклеймява отделни противници и изобщо враговете, използвайки принципа: ти си комунист (и \или ченге) като мен, следователно си адски гаден тип!

Абсурдно е, но точно това правят вече второ десетилетие, когато нямат други аргументи в спора. Такъв беше и смисълът на идеята им, надявайки се да контролират напълно нейното изпълнение, с отварянето на досиетата по времето на последното правителство на БСП, маскирано като „тройна коалиция”. Задачата беше в кочината да бъдат дръпнати обратно всички, които-лицемерно или не- са я напуснали и дори са се осмелили да оспорят,че квиченето е истинската музика.Защото за пребиваващите и днес в кочината ( като спомен и носталгия по това минало и по отношение на обвързаностите с него) нямат какво да губят, а и не искат: на тях калта си им харесва. Защо да не дръпнат обратно и „предателите” на свинщината им, че да не се правят на много напредничави?

Колко (още) българи ще се хванат на този рекет, този път направо ядрен, предстои да видим на 27 януари.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional