Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Програма 2 и 200 на България

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Филипа Радионова, http://apiliff.blogspot.com/

На гражданско сдружение България - Астрономически и Астрологически Системен Исполин!  - БААСИ!

 
Инфраструктура

 
Витоша, Верила, Рила и Пирин се предоставят безвъзмездно на Цеко Минев и се свързват с мрежа от лифтове и метро. За целта се надстроява Верила, като се оставят и някои полегати склонове за спускане с шейна. Земната маса се взима от изкопни работи по поречието на Марица (виж по-долу).

 
Изграждат колкото е необходимо хиляди километри писти, за да се получи най-големия ски курорт в света. Обръща се течението на Марица, коритото се разширява и мегакомплексът се допълва от морски уют, създаден от получения басейн край извора й и от източването на Егейско море. Пясъкът се доставя от черноморската ивица.

 
Северната част на черноморската ивица се предоставя на ТИМ, Красимир Гергов и Баневи, а южната на братя Диневи, Людмил Стойков и Георги Гергов. Изграждат се подземни, надземни и подводни комплекси, както и изкуствени острови. Изкопаният пясък обяснихме къде отива, заедно с дюните му. Защитените местности като Иракли и Миракли се павират с извадените от София павета, щото това не е бетон, а изцяло природен скалист ресурс. Отдават се концесия на гореспоменатите.

 
По билото на Стара планина се изгражда магистрала тип естакада, с най-много платна в света и без ограничения в скоростта. По нея от столицата до морето се стига до час, ако ползвате пълния капацитет на аудито или бентлито си. От нея се отклоняват по-малки магистралки на север и на юг.

 
Енергетика

 
Изгражда се АЕЦ Белене и се обявява конкурс за нов южен АЕЦ на вече разширената Марица (за да няма сърдити и граждански брожения между Севера и Юга). Прогонват се чуждите енергийни компании и енергоразпространяването става безплатно.

 
С тока се захранват също така рекламните светещи композиции на Спонсорите по Голямата магистрала и по-малките магистралки. Излишъкът се продава на НАСА за осветяване на пътя до Луната.

 
ТЕЦ-овете се запазват със социална цел, а зелените енергии се забраняват със закон (иначе няма как да има безплатен ток при скъпите им цени). Изключение прави биомасата, където с инвеститорски преференции Емил Димитров получава правото за изграждане на няколко нови такива. Целта е да се оползотвори изсечената дървесина от пистите в ски-конгломерата на югозапад.

 
За по-добър контрол се забранява хаотичния внос на горива от близки извънгранични складове, а Нефтохим се преобразува в държавен контролен пункт.

 
Земеделие и животновъдство

 
Ускорява се комасацията, като за да бъдат избегнати евентуални проблеми и съпротиви, се създават Кооперативни земеделски стопанства (КЗС) за окрупняване на парцелите. Те се предоставят за обработка на едрите земевладелци, тъй като дребните нямат необходимата техника и средства, за да се справят. Подобен подход се прилага и при животновъдството. На фермерите се осигурява достатъчен вътрешен пазар на преференциални цени и се забранява вноса на външна продукция, за да се предостврати евентуален дъмпинг.

 
Хранителна промишленост

 
Чрез широка информационна кампания се обяснява на населението, че държавните стандарти трябва да присъстват във всеки дом и на всяка трапеза. Стандартите се разширяват, като освен за чистота, се следи и за произход на продуктите. Те следва да бъдат само български, което не е трудно след забранения внос и тъй като държавата ще субсидира преработвателните предприятия за изкупуването им (понеже вече е гарантирала на фермерите, че такова ще има).

 
Забранява се вноса на всякакви чуждоземски готови продукти и хранителните магазини и вериги се задължават да продават префернциално българските. Другите просто не са по стандарт. Износът се стимулира след двустранно споразумение с Русия на базата на модифицирана програма „Храни срещу петрол и газ“.

 
Култура и изкуство

 
Централата на Пайнер се премества в сградата на Софийската опера, а Министерството на културата се премества в Димитровград, където Георги Чапкънов изсича фрески по всички блокове, след което градът се обявява за световно архитектурно и художествено наследство на съвремието, което привлича пъплища от туристи.

 
Моловете се обявяват за културни центрове със задължителни камерни концертни програми, ръководени от Пайнер, както и пърформанси, ръководени от Комиците. Предпремиерно се излъчват епизодите на всички български сериали, а книжарниците се заменят с вестникарници, където феновете могат лично да получат автограф от любимите си журналисти, колумнисти и други списвачи.

 
По примера на Българския Лувър партийният дом се кръщава Българската Капитолия, от паметника на НДК се оставя само арматурата, за да стане Българският отговор на Айфеловата кула, венецът в едната ръка на статуята на София се заменя с факла, а край Перловец освен планирания плаж, се организира ежеседмичен базар на фигурки на Хемингуей.

 
Вътрешна сигурност

 
За популяризирането работата на органите на реда по всички бъдещи ефирни телевизии се пуска риалити шоу с гост водещи Робърт де Ниро и Веселин Маринов. За целта престъпният контингент минава курсове по театрално майсторство, водени от Роман Василев.

 
Образование

 
БАН изготвя доклад на тема „Кога българското образование се превърна в образувание“, в който обяснява вредите и аргументира изкореняването му от обществото. Всички учители минават преквалификационен курс за популяризиране единствения легален наследник на българския фолклор, а именно поп-фолка. С което конкурентоспособността на българската икономика се повишава неимоверно, а децата научават важни практически уроци още от най-ранната си възраст, когато са най-възприемчиви.

 
Външна политика

 
Закрива се.

 
Здравеопазване

 
Закрива се поради добрите резултати от следната политика на превенция:

 
След очакваните резултати на проведения по инициатива на СДС референдум тютюнопушенето преживява подем и смачква химическата индустрия на електронните цигари, а след популярен научен труд на Пламен Цеков масовата употреба на растителни продукти разширява гамата си и с марихуана. В детските градини се въвежда меню „Фидоска“, наблягащо на въглехидратно-протеиновите основи на хранителната пирамида и популярно след населението като „На закуска, обед и вечеря, хляб с кюфте ще си намеря“.

 
Околна среда

 
Съвременните предизвикателства насочват погледа ни от традиционните зелении към новите хоризонти на нашата планета Земя и начините за съхраняване на новите реалности от вредители чрез общонацоналната програма АРМАТУРА 200 000.

 
Ние вярваме в миналото, бъдещето и настоящето на България и смятаме да го съхраним във всичките му инкарнации и импровизации! Земя на първата до петата раса и родител на графитени деца, едни бъдещи кристални диаманти! Силиконовата планина и Сивата долина! И нека бетонът бъде с нас!
 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional