Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Топката ще стане лавина

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Явор Николов, http://www.webcafe.bg

       Сред всичките министри в това правителство, Делян Добрев би трябвало да има най-пресни спомени от училищните години. Вероятно днес се е сетил за големите междучасия в края на първия срок, докато протестиращите пред ведомството му граждани го обстрелваха със снежни топки.

Превъзбудени били, коментира той после.

Има за какво хората в цялата страна да са ядосани. Енергийни дружества и топлинни счетоводители редовно им разпращат сметки за светло и топло, които биха прилягали на малък завод. След това се оправдават с неясни формули и международното положение, за да протегнат ръка: Дай!

Още в началото на мандата премиерът Борисов посочи, че доведените от предишни правителства монополисти "не правят безобразия в собствените си държави, но в България правят каквото си искат". Нещо промени ли се за потребителя - не. Само сметките станаха още по-големи.

Добре известно е, че българинът излиза масово на протест, когато го ударят зле по джоба. Щом горят коли на ЕРП-та и летят снежни топки по енергиен министър, моментът може и да не е дошъл, но е много близо. Особено за хората в средна и напреднала възраст, които трудно могат да отделят стотачки само за месечни сметки.

И друг път е имало недоволство от глад и скъпотия, но сега на площадите чакат и едни други хора - тези от младите българи, които стават за нещо. Тези, които са добре образовани и печелят, но това не им пречи след работа да блокират "Орлов мост" в името на своята кауза.

От там до истинската промяна има само една стъпка - млади и стари най-накрая да намерят общ език. Тогава снежната топка ще стане истинска лавина и ще има доста пометени - бивши, настоящи и стягащи се за бъдещи...


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional