Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Някой замери София с близкоизточен с(к)андал

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Парламентарна делегация на ХАМАС от трима депутати пристигна в България, съобщи един от делегатите, цитиран от Франс прес.
Това означава, че България е вкарана в пресен скандал с близкоизточен адрес и още преди да станат известни подробностите около него главният въпрос се очертава да е какви са тези сили, които са в състояние да го организират зад гърба на българските власти.
“Пристигнахме днес в България на първата си официална визита и ще се срещнем с официални представители, депутати от управляващата партия и от опозицията, за да обсъдим сътрудничеството и да обясним палестинската кауза”, заяви депутатът Исмаил ал-Ашкар по телефона от София, цитиран от френската агенция.
Ако се вярва на въпросния депутат за предстоящи срещи с „официални представители на управляващата пария” това трябва да означава, че правителство в София по някаква абсолютно ирационална причина доброволно се отказва от самата си същност в частта за „европейско развитие на България”. Защото ЕС смята ХАМАС, която контролира Ивицата Газа, за терористична организация.
АФП припомня, че членове на групировката посетиха миналата година Швейцария, която не е член на ЕС, за да присъстват на изслушване в местната Комисия за интерпарламентарен съюз. Това предизвика остри критики от Израел, а тогавашният външен министър Авигдор Либерман нарече поканата на комисията “пример за международно лицемерие”.
Макар около маршрута на изненадващата поява на тази делегация да цари мъгла най-вероятно ще се окаже, че нейните членове разполагат с шенгенска виза и са пристигнали в България именно от Швейцария.
Говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева заяви за Дарик, че такава официална визита на представители на „Хамас” в България, както и планирани срещи между български политици и дипломати няма. Което означава, че изобщо не става дума за”официално посещение”и тъкмо това озадачава и поставя въпроса: кой се разпорежда в България и за сметка на България.
София поддържа дипломатически отношения с палестинската автономия, признавайки нейното представителство в Рамала на Западния бряг на река Йордан и президента Махмуд Абас. Той няма власт на територията на Газа, завзета със сила от Хамас през 2007 година в братоубийствени боеве с фракцията Фатах, чиито членове бяха преследвани, малтретирани и дори избивани от бойците на ислямистката организация.

Франс прес цитира Ашкар да твърди, че представителите на ХАМАС поканени от „културни институции, които уредили няколко срещи, както и лекции в университети” . Ето това ще бъде наистина важно да се проследи, тъй като ще проличи какви сили и средства са мобилизирани, за да поставят България в твърде неудобното положение да стане първата страна от ЕС, която на практика нарушава солидарността в рамките на европейското и атлантическото сътрудничество по отношение на толкова взривоопасна тема, като общуването с организация, призната за терористична както в САЩ, така и в от ЕС.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional