Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Прости сме! Това е!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
д-р Тони Филипов, http://www.reduta.bg

Изследване на "Алфа рисърч" показва, че 73% от запитаните лица искат служебен кабинет. Само 17% смятат, че ГЕРБ трябва да състави второ правителство. 50%  от интервюираните са доволни, че Борисов  преждевременно напуска властта, а 47% са на обратното мнение. Подкрепата за протестите като цяло е категорична - 85% ги одобряват, а само 14% са против. Според Сънчо и Лайчев подкрепящите протестите били даже 92%.

Тези числа още веднъж показват пълната каша, която се е настанила в българската глава. 85% подкрепят протестите срещу скъпия ток, но 47% не си дават Бойко.

Никой не щял да става служебен премиер. По тази причина в някои болни мозъци протичат процеси на грандиозно фантазиране - Лудото Яне служебен премиер. От вчера тичал из парламента като изоглавен, с по един телефон във всяка ръка, купува депутати, за да възстанови парламентарната си група и паралелно продава министерски места. Червени депутати ни съобщиха, че прикрепилият се към БСП бивш депутат от РЗС Георги Терзийски е получил "много сериозна” финансова оферта да се върне в партията. Обещан му е и пост в бъдещото правителство.

Това не е обикновено малоумие! Това е престъпно малоумие! Боже, пази България!

Борисов се изсули като мокра връв. Връщам властта на сюзерена (той каза на народа, думата сюзерен не му е по възможностите)… Разправяха ми хора посветени, че той вече бил изгребвал дъното на финансовата си находчивост и вече немало накъде… И сега който и да го наследи, няма как да се справи без пари… Анархията ни е сигурна. А, ако не ще сама да настане, ще й се помогне… Боко ще седи отстрани и ще вика: „Видяхте ли какво стана като се махнах…” И току пак си го избере простият народ. И ако го избере, ще напиша с най-големите букви, които имам: Българите са най-простият народ на земята!

Ама верно сме прости, да ви кажа! Като че не бехме толкова прости, но демокрацията съвсем не ни понесе…

Пише ми колегата Стоян Спасов, пенсиониран лекар: „Тия хора амнезия ли ги хвана, особено моите набори. Гледам сметката за ток. Разделена е на две части. Толкова ли е трудно да се разбере, че оскъпяването идва от втората част на тази фактура. А точно тази част е определена от българи, от ДКВР. Първата част, т.е. цената на изхарчения ток е определена също от тоя орган…”

И аз точно мислех да пиша днес за това. Някой ми изпрати едни изчисления, които потвърждават казаното от д-р Спасов:

От горната таблица могат да се направят следните изводи:

1. Цената на дневната енергия е повишена с 60.35% за 2 г.

2. Цената на нощната е повишена с 96.15%.

3. Повишението на добавките е 231.9% за 2 г.

4. Делът на добавките спрямо базовата ел. енергия при дневната тарифа се е увеличил от 22.9% на 47.4%

5. Делът на добавките спрямо базовата ел. енергия при нощната тарифа се е увеличил от 40% на 67.35%

Извинете, че ще попитам, но нали се вижда ясно, че тези 231.9% увеличение на добавките не ги дължим на ЧЕЗ, а на Бойко Борисов и на Сергей Станишев, и на българската енергийна мафия…В тях вероятно е и токът на циганите, и токът на оня наш съсед, който краде, но ние си траем, щото не сме кофти хора…

Да не си помислите, че оправдаваме енергийните вампири, в случая ЧЕЗ?! И те надписват сметките както им падне. Ако бяха много читави, нямаше да ги разследват и в Прага… Но основните виновници са българи!

Хвани единия, удари другия. За Дянков да ви кажа защо цунка Джиджи. Много пъти сме казвали, че Дянков е просто момче. Но не изгоря за земеделската субсидия. Лъжат. Причината е друга. От МВФ му пратили писмо, че България трябва да увеличи квотата си във фонда със 160 млн. евро заради кризата в световен мащаб... Работи, които са решени в рамките на ЕС. Но понеже хазната е изгребана до дъно, няма лев… Те, както казахме, затова и бягат. Не знам как ще се платят пенсиите тоя месец. За другия знам – нема да се платят… Депутатите се шегували, че Б. Б. означавало булката беглец… Но много скоро ще престане да им се шегува… Та Дянков се направил на голям и написал на комисар Оли Рен едва ли не да си гледа работата, бедна България немало да плаща на богатите страни… С две думи му казал да духа супата. Оли Рен се оплакал на Барозу, Барозу дигнал телефона на Бойко и му държал език, който едва ли може да се нарече почтителен. Премиерът викнал Дянков, набил му канчето и го пратил да пише съгласително писмо до Олито. Написал го Дянков и го занесъл на Боко. Ама било на английски. Боко знае само „конграчулейшънс”, обаче нещо му прещракало, та пратил писмото на леля му Кристалина да го види първо. И на нея й се изправила косата! Дянков бил написал още по-свиреп отказ… И при това положение, нема друго положение. Та никаква оставка не е подал, ами е изритан като мръсно коте.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional