Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кой влиза в служебното правителство

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Кафене. нет

Марин Райков, премиер и министър на външните работи. Той е роден през 1960 г. в САЩ. Завършва „Международни отношения” в УНСС. След 1987 г. работи в Министерството на външните работи, два пъти е бил зам.-министър на външните работи и посланик във Франция.

 Екатерина Захарева, вицепремиер и министър на регионалното развитие.Родена е през 1975 г. Завършва право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". Била е адвокат, шеф на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите и заместник на Росен Плевнелиев, докато той е министър на регионалното развитие. След избирането му за държавен глава става главен секретар на президента.

 Деяна Костадинова, вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Завършила е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1994 г. Работила е като адвокат, юрисконсулт на Държавната агенция за закрила на детето, съветник на премиера Бойко Борисов, зам.-министър на социалната политика, а през последната година е секретар на президента.

 Илияна Цанова, вицепремиер по управление на средствата от ЕС. Родена е през 1976 г. в София.Магистър по финанси от УНСС. Работила е в одиторския отдел на „Делойт-България“ и в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон.

 Калин Христов, министър на финансите. Роден е през 1971 г. в Плевен. Завършва УНСС като магистър по макроикономика. Бил е асистент в катедра „Икономикс“ на УНСС, експерт в дирекция „Икономически изследвания и прогнози“ в БНБ, а от октомври 2009 г. е член на Управителния съвет на Българската народна банка и подуправител, ръководител на управление „Емисионно“.

 Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма. Завършил е икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.  Съосновател е и президент на Everbread - една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Бил е консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. 

 Драгомир Йорданов, министър на правосъдието. Роден е през 1967 г. в София. Завършил е право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Бил е съдия в Софийския районен съд, изпълнителен директор на Центъра за обучение на магистрати и директор на Националния институт на правосъдието.

 Кристиан Кръстев, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Роден е през 1976 г. в Ямбол. Завършил е „Международни икономически отношения”  и право в УНСС. Работил е като експерт, шеф на дирекция, а от януари и зам.-министър в Министерство на транспорта и съобщенията. Бил е шеф на Съвета на директорите на Летище Бургас, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Уиз Еър България Еърлайнс“ и управител на „Флайнг карго България“.

 Тодор Тагарев, министър на отбраната. Роден е през 1960 г. в град Стамболийски. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в Долна Митрополия. През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски”, а през 1994 г. - Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.  Бил е преподавател във ВВВУ „Г. Бенковски”, научен сътрудник в БАН, шеф на дирекция в Министерството на отбраната и съветник на министъра.

 Николай Милошев, министър на образованието, младежта и науката. Роден е през 1959 г. в София. Завършва математика и физика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е в Геофизичния институт на БАН и през 2002 г. става негов директор. От 2008 г. до 2012 г. е зам.-председател на Общото Събрание на академията.

 Проф. Иван Станков, министър на земеделието и храните. Той е зооинженер, възпитаник на Селскостопанската академия. Дългогодишен преподавател и учен в катедрата „Животновъдство-преживни животни и млекарство” при Аграрния факултет на Тракийския университет, където последователно придобива научните звания асистент, старши асистент, главен асистент, доцент и професор (2001). След 2007 г. е ректор на Тракийския университет в Стара Загора.

 Проф. Николай Петров, министър на здравеопазването. Роден e през 1959 г. в Средец. Завършва медицина във ВМИ във Варна. Работи като клиничен ординатор, началник на отделение по анестезиология във Военна болница, а по-късно става заместник началник по лечебно-диагностичната дейност на Военна болница-София.

 Петя Първанова, министър на вътрешните работи. Родена е през1960 година в София.Завършила е  немска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 1998 г.  право в Нов български университет. Работила е последователно като администратор в Балкантурист, сътрудник в Държавния стенографски институт, преводач в посолството на ГДР в София, началник на отдел протокол в администрацията на главния прокурор, а след 2001 г. става шеф на дирекция „Международно сътрудничество“ в МВР.

 Петър Стойчев, министър на физическото възпитание и спорта. Роден е през 1976. ЗавършваРусенския университет „Ангел Кънчев“, специалност „Кинезитерапия“. От 16-годишен е национален състезател по плуване. Световен шампион на 25 км от световното първенство в Китай през 2011 г., европейски шампион на 25 км от европейското първенство в Италия през 2012 г.

 Роман Василев, министър за развитие на електронното правителство. Роден е през 1967 г. в Перник. Възпитаник е на университета Чинхуа в Пекин, Китай, специалност „Машинен дизайн и автоматизация на производството“. Работил е в Индонезия и САЩ за петролно-химически и автомобилни компании. Създател е на „Юронет България" ЕООД . От 2011 г. до 2013 г. е член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България с ресор „Корпоративна и социална отговорност". Член е на Борда на директорите на Индустриален клъстер „Електромобили" в България и на борда на директорите, учредили „Аутомотив Клъстер България" през 2012 г.

 Владимир Пенев, министър на културата. Роден е през 1958 г. в София. Завършва магистратура по актьорско майсторство в НАТФИЗ през 1982 г. Работи в театрите във Варна, Народен театър, Малък градски театър „Зад канала", Младежки театър, Театрална работилница „Сфумато", Театър 199. Играл е повече 100 роли в театъра, киното и телевизията.

 Юлиан Попов, министър на околната среда и водите. Роден е през 1959 година в София. Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2006 г. е председател на Управителния съвет на Българското училище за политика „Димитър Паница“. Председател е и на УС на фондация „Елизабет Костова“ и е член на настоятелствата на Нов български университет и на Американския университет в България.Член е на Консултативния съвет на Инициативата за инвестиции в чиста енергия към програмата на Кеймбридж за устойчиво лидерство и на Стратегическия съвет на Тунизийското училище за политика.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional