Свободата днес и тук 28 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Проф. Константинов в действие, вдъхновен от Дж. Кенеди

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Проф. Михаил Константинов
В своята знаменита реч при встъпването си в длъжност на 20 януари 1961 г. американският президент Джон Ф. Кенеди се обръща към сънародниците си с думите: „...не питай какво твоята страна може да направи за теб – питай какво ти можеш да направиш за твоята страна” (…ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country). 

Днес трябва да си припомним тези думи, да се замислим над тях и да действаме според техния призив. А и в България вече се вдига вълната на съчувствието и солидарността – две добродетели, които бяхме забравили, но без които вече не можем.

Проф. Михаил Константинов заедно с приятелите си доц. Весела Пашева, проф. Генчо Стайнов, проф. Коста Младенов и адв. Людмила Тренчева на 27 април учредиха Фонд „Да помогнем на България”, създаден с помощта на Българската асоциация за изборни системи (БАИС). 

Събраните през месец април 2013 г. средства ще бъдат преведени по сметка, посочена от Министъра на труда и социалните грижи за подпомагане на изпаднали в беда българи. Всеки следващ превод ще става по решение на учредителите на Фонда. 

„Да помогнем на България” ежемесечно ще публикуваме отчет за набраните и преведени средства, като Фондът няма да има разходи за издръжка. Имената на дарителите ще бъдат посочвани само по тяхно искане, информира проф. Константинов. 

Открита е специална дарителска сметка в левове, чиито разходи по обслужването й се поемат от банката, с благодарност отбелязват учредителите:

Postbank
Бенефициент БАИС
IBAN: BG53 BPBI 7940 1075 4133 01 (BGN)
BIC: BPBIBGSF 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional