Свободата днес и тук 23 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Лидери на ЕНП се включват в предизборното шоу на ГЕРБ в спортното "бижу" на Борисов

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Грандиозно предизборно шоу е организирала ГЕРБ за старта на предизборната си кампания в неделя. По закон първата възможна датата е 12 април, но партията на Бойко Борисов е избрала датата 7 април по съвет на врачки и гадателки заради добрата комбинация от числа, която вещаела успех. Елегантното заобикаляне на закона става с формулировката национална конференция на партията.

Мястото на шоуто също не е избрано случайно. Това е "спортното бижу" на бившия премиер - зала "Арена Армеец". За да няма провокации и заради повишените мерки за сигурност до залата ще се допускат само членове и симпатизанти на ГЕРБ.  За целта са отпечатани 15 000 специални безплатни билета. От едната им страна пише "Национална конференция на ГЕРБ", а от другата е посочено мястото.

Така ГЕРБ се надяват да счупят рекорда по посещаемост на залата. До сега най-много зрители е имало на концерта на Лили Иванова – 14 000.

Ансамбъл "Българе" подгрява, Веско Маринов закрива

Активистите на партията ще бъдат извозвани до София с автобуси. Пълненето на залата ще започне от 10 часа. Ансамбъл "Българе" и други изпълнители ще забавлявят публиката. Началото на конференцията е насрочено за 13 часа.

Очаква се на арената да се качи лидерът на партията Бойко Борисов. Той не се е появявал публично от 17 март в Ловеч, където беше освиркан от младежи. Ще му асистират заместникът му Цветан Цветанов и водачите на останалите листи.  

Борисов ще вдъхновява и нахъсва своите за нова победа на изборите. Рамо ще му дадат и приятелите от Европейската народна партия (ЕНП).

Концертът ще бъде закрит от семейния приятел на бившия вътрешен министър Веселин Маринов с песента "За теб, Българийо".

Не просто думи, а подкрепа в действие

Ден преди грандиозното шоу в събота публиката беше подгрята от генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол.

ЕНП подкрепя ГЕРБ, Бойко Борисов и България, каза Лопес на съвместна  пресконференция с шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов. В ролята на преводач влезе кметът на столичния район "Витоша" Стойко Дуков, който говори испански. Лопес обясни, че е в София за да разсее всякакви съмнения от последния месец, че ЕНП е оттеглила подкрепата си от ГЕРБ, след падането от власт на кабинета "Борисов".  

Именно Лопес преди три седмици в Брюксел критикува ГЕРБ, че не са довели до край реформата в енергетиката.

В София Лопес обърна плочата и обясни, че тогава е бил подведен от социалистите. "ЕНП подкрепя партия, която може да управлява, да има стабилно мнозинство и премиер, познат на всички в Европейския съюз, какъвто е Бойко Борисов“, каза Антонио Лопес.

Според Лопес преди четири години България е била "извън играта", а днес панорамата е различна. "България минава през трудни моменти, но по въпроси като сигурността например, мнението за България, и имиджът на страната, са променени абсолютно", каза Лопес. По думите му "за моята партия, за ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, това е важно".

Лопес похвали Цветанов и за "страхотната организация", която се прави за кампанията.

Другият висш функционер на ЕНП Джоузеф Дол, председател на групата на партията в Европейския парламент, направи разходка с "гордостта на Европа" по думите на Барозу – метрото. Придружаваше го кметът Йорданка Фандъкова. Началната спирка за Дол беше "Европейски съюз", която е до централата на ГЕРБ при НДК. Дол си купи билет от левче, който да запази като сувенир. Слезе на спирка "Лъвов мост". Парите от “европейската солидарност“ се използват много добре от България, увери се в движение Дол.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional