Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА БЪЛГАРИТЕ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красимир Бачков

 

 

Безспорно те са много и можем да изброяваме страници наред. Въпросът е, кои са приоритетни за решаване и как всъщност да стане това. Февруарските събития тази година изкараха на преден план кражбите от монополите в енергетиката. Ако българинът обаче имаше нормален социален статус, можеше да си плаща сметките и данъците, имаше макар и ниско заплатена работа, едва ли далаверите в електроснабдяването щяха да лъснат толкова бързо. ВСЕКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗНАЕ, ЧЕ СЕ КРАДЕ НАВСЯКЪДЕ И ОТ ВСИЧКО! Нашите „управляващи” успяха да ни научат да приемаме всякакви престъпления, закононарушения, откровени безобразия и злоутреба с власт като нещо едва ли не нормално. Днес просто няма област в държавата, където да се работи нормално, прецизно и коректно.Това всъщност е нужно на мутрокомунистите, за да бъдат оправдани всичките им финансови далавери, икономически, правни и политически престъпления. Има неща обаче, с които не трябва да свикваме никога, а за други трябва да се преборим!

1. Не бива да се отчайваме, предаваме и губим духа си за борба с лошото край нас! Тезата, че нищо не зависи от нас и сами нищо няма да променим, е в услуга единствено и само на престъпниците в държавата. Дори отвън биха подкрепили народ, който се бори за свободата и правата си за достоен и нормален живот. Единственото, което ни предстои е да се обединим! Всички лъгани, грабени и манипулирани от политиците българи трябва да се съюзят във формация, с която да се противопоставят на всички политически преобразувания на комунистите и мутрите.

2. Трябва да си върнем позагубените морални и нравствени критерии! Има неписани правила и закони, които трябва да се спазват или поне да не се нарушават. Трябва да се научим да правим разлика между добро и лошо, защото през последните две десетилетия границата бе така размита,че сега никой не е сигурен кое какво е. Трябва да вдъхнем живот на атриотизма,образованието и българското семейство! Без тях сме обречени на забрава и унищожение.

3. Нужно е да се направят серия бойкоти срещу важни за развитието на държавата институции, които не си вършат работата почтено – политици, монополи, правосъдие, църква и др. Да се изкарат на бял свят злоупотреби и да се наложат реформи в тези организации! Всички важни за развитието и бъдещето на държавата постове да бъдат заемани от явили се на открит конкурс кандидати. Да се премахне доживотното назначение на директорите на училища, превръщащи ги в недосегаеми феодали чрез мандатност!

4. Нужна е стратегия за овладяване на социалното напрежение между българи и цигани! Да се спре безобразното източване на държавни средства за социални помощи, детски и други надбавки, пари за трудоустроени, но всъщност здрави цигани и др. престъпни елементи! Да бъде НАЛОЖЕНА икономически принудителна интеграция и образование в циганските общности! Да се прекрати бизнеса „самотна майка” на десетина деца заради детските, като в същия момент тези деца биват отглеждани по детски държавни домове. Да се спазват ВСИЧКИ закони от циганите! При неплащане на ток, вода и данъци да бъдат санкционирани като българите!При бременност на 10 – 11 годишни деца, да се вкарват в затвора „бащите” заради педофилия! Да се осъществи определена трудова повинност на всички цигани, нарушили законите на държавата!

5. Да се издигат от народа действително заслужили специалисти в отделни области, като министри, управители, директори, а не да бъдат назначавани от партии или правителство! НУЖНИ СА ЧИТАВИ ХОРА за управлението на държавата, а не номенклатурчици! Ако свестните българи са се свършили, то няма смисъл и от държава тогава!

6. Всички закони, нормативни актове,разпоредби, стандарти и изисквания да започнат ДА СЕ СПАЗВАТ от всички граждани на държавата! При нарушение да се санкционират съгласно Наказателния кодекс, като това правило да е най-тежко при правораздавателните органи!

7. Да се върне военното обучение на младите българи под някаква достъпна форма! Да се подкрепят всички млади български семейства с финансова, правна, икономическа и материална помощ,намаление, придобивки и улеснения, за отглеждане на повече от две деца! За всички заслужили чрез реален труд пенсионери да се осигурят форми на комуникация, развлечения, лекарска помощ и достоен отдих!

Тези неща са възможни и необходими! Могат да бъдат постигнати от всички, при нужната добра воля,желание, организация и участие в обществения живот. Ако не го осъзнаем като общество, ние просто нямаме бъдеще!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional