Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Хроника на един рецидив: обвиненията на Сергей Станишев в незаконно подслушване

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Eдвин Сугарев

Тези обвинения не датират от вчера и днес. Те са – оказва се обичайна практика на Сергей Дмитриевич. Правил го е вчера, вероятно ще го прави и утре, ако след поредното поражение в изборите не го натирят най-сетне от лидерския стол.

За тези, дето безпределно вярват в активното мероприятие, проведено вместо предизборна кампания от БСП, ще посоча един конкретен пример, доказващ много ясно, че лъжите на тази тема не са прецедент, а рецидив.

На 30 май 2008 г. народният представител Иван Сотиров внася по реда на парламентарния контрол въпрос към тогавашния министър-председател Сергей Станишев въпрос, отнасящ се към дословно същите обвинения от негова страна – само че адресирани към правителството на Иван Костов. Ето неговото съдържание, включващо и реалния цитат от изказването на българския премиер, направено в Народното събрание – и по време на вот на недоверие срещу неговия кабинет:

 

Както сами виждате, обвиненията са досущ същите, както при съчинения с предизборна цел “български Уотъргейт”. Говори се за подслушване на политици, подслушване на посолства, нерегламентирано използване на СРС и тъй нататък.

Иван Сотиров иска доказателства за всичко това. Изглежда обаче, че за московския питомник такава дума не съществува. Доказателства ли? Какви доказателства?

Твърдението е достатъчно – една логика, напълно в стил Вишински – точно както и при настоящия казус с подслушванията твърденията на Станишев и прокуратурата са достатъчни, а доказателствата всеки да си ги търси сам, ако си няма друга работа.

През 2008 г. е същото – и тогава прокуратурата играе дословно същата роля чрез налудния “Филчев-гейт”, делата по който се точат и след края на мандата на Филчев, и тогава казването, че правителството на Иван Костов е подслушвало систематично и тотално, изобщо не се нуждае от доказателства.

Ако някой не вярва, нека се вгледа в повече от нахалния отговор на Сергей Станишев, който в най-прекия смисъл на думата отказва да изпълни парламентгарните си задължения и да даде отговор на конкретния и коректно зададен въпрос:

 

Та така – и вчера както днес. И утре също – ако все още се намират баламурници, които вярват, че БСП е по-малкото зло.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional