Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бъззз!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.starshel.bg

ПОЛИТИЦИ-ДИАЛЕКТИЦИ

Езиковеди от Софийския университет анализираха езика на политиците. И стигнаха до извода, че са с ниска култура. Личало си от агресивните изказвания и нападките, а също и от неправилния говор - "мекането" и диалектизмите.

Нищо ново - това си го знаехме. Толкова години слушаме как говори Бойко Борисов - като културен банкянски шоп. И като културен представител на "мутренската прослойка".

Но само Борисов да е... Ами Любен Корнезов, професорът-юрист, дето бил корифей на правото... Толкова години не си оправи ямболския диалект. Слава Богу, сега няма да го чуваме в парламента. Но мястото му е запълнено от достойни негови последователи - например Желю Бойчев от БСП. Въпросният Бойчев беше общински съветник в София и бодеше ушите на софиянци с провинциалния си диалект. Сега му порасна работата - ще "мека" в парламента. Че е истински диалектик ще го познаете отдалеч - по диалекта.

 

ПРИКАЗКИ И ПОРЪЧКИ

Виждали сме какви ли не главни прокурори... Татарчев беше по песните - пееше с Карамански. Падаше си и по приказки - обяви, че тръгва за Виена с чувал да лови Огнян Дойнов, а се върна със сърдечна операция... За която, казват, финансово бил помогнал същият Дойнов. И Филчев обичаше да приказва - толкова, че да ни забавлява. Така и не се разбра какъв е - държавен обвинител, съратник на организираната престъпност, или просто човек "от релсите излязъл"... Борис Велчев беше само по приказките. Говореше кратко, витиевато и никога категорично. Приказва, а нищо не казва. И работата, която свърши за седем години беше толкова - нищо. Заради това "нищо" получи и награда - висок пост и висока заплата в Конституционния съд.

Новият главен прокурор Сотир Цацаров също обича да говори - видяхме го на двучасова пресконференция. С тази пресконференция засега си вдигна рейтинга. Но още е рано да ръкопляскаме на прокуратурата... Докато до Цацаров седи Роман Василев, онзи, дето се прочу с "Легни, ти си абсолютен престъпник!". С поръчков колега до себе си и Сотир Цацаров винаги ще е подозиран за политически поръчки...

 

ОБЕДНЕНА БЪЛГАРИЯ

По света хората правят чудеса, а у нас правим партии. Скоро всеки българин ще си има партия, и жена му ще си направи партия, и децата му, и кучето му...

В тоя ред на мисли - и Илияна Раева щяла да си прави партия. Вместо да направи градинско парти в имението си в Драгалевци, на което да покани приятелки за клюки, тя щяла да сформира организация, с която да промени България.

"Обединена България" - това ще е името на нейната формация.По-добре е да я кръсти "Обеднена България" - по-точно е за ситуацията сега у нас. Едни българи са обеднели финансово, а други - мозъчно.

За Илияна може да се каже, че е много добре финансово...


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional