Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Здравствуйте бухалки

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Усещането на програмирания да капитулира пред ядрена победа на Русия над България Пламен Орешарски се материализира днес неусетно ( за намиращото се под упойката на пропагандата българско гражданско общество) под формата на открита московска заплаха.

Безпричинните обстрели на братската руска корабна артилерия срещу Варна и Балчик през 1916 г. са нищо в сравнение с надвисналата ядрено обоснована финансова бомбардировка с еквивалент от два милиарда и „нещо” , която ни готвят братушките.

„Русия е готова с всички документи, за да внесе в съда иск за 1 млрд. евро срещу България заради спирането на проекта за АЕЦ “Белене“, заплаши вицепрезидентът на колониалната бухалка “Атоменергопроект” Генадий Тепкян. Той е в задунайската си губерния за традиционната годишна софра на руската ядрена пета колона “Булатом” във Варна.

От предоставената му трибуна на тази (по документи) българска земя братушката Тепкян господарски обеща, че финансовата тояга може да бъде трансформирана в морков при българска безусловна капитулация- “ако България предприеме конкретни практически стъпки, а не прави само декларации, арбитражното производство за АЕЦ “Белене” може да бъде прекратено”.

Телевизиите в България излъчиха в новините си без коментар подигравката на господаря от Москва, според когото нямало значение дали инвеститорът щял да бъде „африкански” или какъвто и да било друг. Цената обаче се повишавала с времето, наблегна пратеникът на бившата (?) колонизаторка.

Дребна подробност, която не беше уважена в новинарските емисии, е, че заради намаления износ на ток се очертава да бъде спрян единият от блоковете на АЕЦ “Козлодуй”. Колкото по-малка е нуждата от нови мощности, толкова по-мощен е натискът да строим нови.

Другият вариант е да бъдат намалени мощностите и на двата блока ( в АЕЦ „Козлодуй- бел. ivo bg), съобщи Митю Христозов от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Той не уточни с каква продължителност могат да се изпълняват мерките за стабилизиране на енергийната система.

“Ако ми кажете, че от утре има 1500 износ, пускам веднага “Козлодуй”. И ще имаме среща на високо равнище при новия министър, вероятно защото два реактора на 2000 мегавата, ако ги натоварим при износ, който е в момента 150 мегавата, т.е. няма износ, и все по-понижаващо се потребление, просто е невъзможно да удържи системата, която има товар в нощите от 2500 мегавата. Значи, не може 2000 мегавата да е само в АЕЦ”, заяви Христозов.

В същото време шефът на НЕК Иво Лефтеров, който участва в ядрена конференция на “Булатом” във Варна, подкрепи изграждането на втора АЕЦ край Белене с думите, че очаква още следващите няколко месеца повишаване на потреблението, съответно и повишение на износа на ток. Той заяви, че “имаме нужда от нова ядрена мощност и винаги ще имаме нужда”. ( Медиапул)

Мисля си за природния феномен сьомгите да си хвърлят хайвера в Аляска като плуват срещу течението на реките, докато стигнат до техните извори, рискувайки да бъдат изядени от дебнещите в плитчините на пътя им мечки.

У нас течната дружба с братушките диктува хайверът любезно да се сервира на лакомите ядрени побратими, които не просто плуват заедно и дебнат солидарно отдавна зашеметената българска плячка насред финансовите потоци, но и нямат нищо против България да бъде изядена от руската мечка.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional