Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Росатом вече иска да шаваме за повече кеф

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Преговорите по проекта за АЕЦ “Белене” могат да бъдат възобновени въпреки съдебния иск на “Атомстройекспорт” към българската Национална еленкрическа компания (НЕК). Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС говорителят на “Росатом” Сергей Новиков, цитиран от БГНЕС.

“Не трябва да се обвързват юридическата процедура и преговорите по проекта АЕЦ “Белене”, който може да бъде възобновен. Юристите, наети от “Атомстройекспорт” и НЕК, работят по свой график в рамките на съдебния иск в арбитражния съд”, каза Новиков. Уточни, че на българската страна не са поставяни ултиматуми и не може да има такива.
“Ако българският възложител възобнови преговорите, тогава ние сме готови да участваме в тях. А окончателното изслушване по делото в Париж е насрочено едва за юли 2014 г. В този смисъл има огромно количество възможности да се намери решение. През това време и самият предмет на настоящия съдебен спор може да изчезне, ако “Атомстройекспорт” и НЕК се споразумеят”, каза още говорителят на “Росатом”.
В петък в Арбитражния съд към Международната търговска палата в Париж бяха внесени материалите по иска на “Атомстройекспорт” във връзка с прекратяването на проекта за изграждане на атомна електроцентрала.
Финалните изслушвания по делото са насрочени предварително за юли 2014 г.
Във вторник българският премиер Пламен Орешарски заяви пред Би Ти Ви, че е почти сигурно, че руската компания ще спечели делото срещу България. Така той опроверга уверенията на кабинета “Борисов”, че “Атомстройекспорт” няма шанс в съда.
Орешарски каза още, че има “усещането, че ще е по-изгодно за България да довърши проекта АЕЦ “Белене”". ( Медиапул)
Чудех се на какво ми прилича тази поза да имаш „усещане“ за успеха на желаещите да те изнасилят. Защото това е поза, не е позиция. И си спомних за една неприлична руска частушка „ Парень девушку е…, хочет познакомится“!
Не, че в Русия не знаят кой е бившият финансов министър, действал по задачата за възраждане на имперския инструмент АЕЦ „Белене“. Но сега се запознават отново за назидание и кеф. Двойка ли е, тройка ли е коалицията продължител на традицията, важното е, че е полегнала. Или както се беше изразила посланикът на САЩ в София Нанси Макълдауни в писан по онова време доклад, който не е бил предвиден да бъде четен от българи ( поради което е до болка откровен в изразните средства), България е „полегнала между Лукойл и Газпром“.
Може с увереност да добавим „ и пред Росатом“.
Росатом обаче има нови изисквания към полегналата- не му стига да ни такова, но и настоява през това време да преговаряме, за да покажем пълно подчинение, каквото изнасилвачите изискват от жертвата след като сломят волята й ( обикновено чрез побой). Иначе казано, докато ни наказват, искат да благодарим и да попеем с уверения, че ни харесва много.
После иди опровергавай твърденията, че майка Русия ( както я наричат по своите сборища нейните български чеда) ни обича както педофил дете. Обича ни и още как! Повече от веднъж и в различни пози ни люби, сред които обаче най-любимата й е „благодарната“. Вижте щръкналия й над София съветски паметник и благодарствения надпис от името на българския народ под него, ако ви трябва илюстрация към днешната ни ситуация.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional