Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Правителството на Орешарски–гинеколожката на Моника, бизнес партньорите на Моника, министър точил помощи за безработни във Франция, 1 000 000 лева и изхвърлен от ЕК чиновник

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ExtremeCentrePoint

Началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски става Мария Дивизиева.

Тя живее с Петър Стоянович, министър на културата.

Който е баща на детето на Таня Андреева, министър на здравеопазването и личен гинеколог на Моника Станишева.

Мария Дивизиева беше шеф на предизборния щаб на Меглена Кунева за президент, тя е бивш зам-министър на царското юпи Николай Василев в министерството на държавната администрация в правителството на Сергей Станишев.

Моника, Мария и Ники сега са партньори в частната фирма „Експат”.

Моника Йосифова беше пиар на НДСВ, когато Мария Дивизиева беше шеф на предизборния щаб на царистите, но те останаха извън парламента.

Зинаида Златанова, министър на правосъдието, е била съдружничка с Моника Йосифова-Станишева във фирма, която е спечелила от министерството на държавната администрация обществена поръчка за 1 милион лева.

Моника Йосифова-Станишева е близка приятелка със заместник-председателя на парламента Мая Манолова, която живее на семейни начала с Ангел Найденов, министър на отбраната.

Моника Йосифова вкара на избираеми места в листите на БСП приятелката си политоложка Таня Буруджиева и Мартин Захариев, издател на еротичното списание Playboy и организатор на конкурса за голи красавици Playmate – той се гласи да оглави Държавната агенция по туризма.

Министърът на инвестиционното планиране арх. Иван Данов призна за „частица истина” в информацията, че е източил близо 15 000 евро от социалната система на Франция през 2004 г. и 2005 г.

Според документи, публикувани от електронното издание „Биволъ”, Данов получавал помощи като безработен във Франция в размер на 60,03 евро на ден в нарушение на законите на страната. 
Докато бил френски безработен, той живял в България и станал асистент в УАСГ и основал фирмата си „Данов и партньори”. Според френската нормативна уредба, той трябвало да уведоми властите за отсъствие, по-дълго от 5 седмици, както и за започване на работа в страната или в чужбина, като в двата случая отпускането на помощи се преустановява. 
Френският наказателен кодекс предвижда за това престъпление пет години затвор и 375 000 евро глоба.

Заради миналата 5-годишна давност новият български министър не е заплашен с лишаване от свобода, но може да бъде осъден да върне получените неправомерно пари заедно с лихвите и глоба. 
В интервю за БНР арх. Иван Данов се оправда, че не е бил информиран за получаваните помощи, защото не е ходил във Франция от 2005 г. „Не съм бил информиран за това, което се е случило,” посочи министърът и обеща да оповести повече подробности до края на петъчния ден. 
Арх. Иван Данов пое поста на министър на инвестиционното планиране с първата рокада в кабинета „Орешарски” още преди гласуването му в Народното събрание. Предишният предложен за шеф на новото министерство – Калин Тихолов, се отказа заради връзките му със скандала „Дюнигейт” от началото на 2013 г. и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър. 
„За пръв път правя министерство не като сграда, а като организация,” коментира Данов, който все още няма пълен екип, но разполага с „пълната свобода” да го избере. „Ще разчитам на професионалисти. Искам да работя с малък екип. Не искам да товаря излишно бюджета с формиране на ново министерство,” посочи той. 
Министърът заяви, че работата на новата структура ще започне от кадастъра. „Той е основа на проектантския процес. Важен е и по отношение на собствеността. Добре че има действащ закон и много добри кадри. 17,9% от територията е покрита с кадастрални карти, но има проблем по отношение на качеството,” добави Данов, цитиран от bTV. 
Архитектът увери, че големите европейски проекти остават в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Съдружничката на Моника Станишева – вицето Зинаида Златанова е била уволнена от ЕК.По тази причина тя е била безработна от 1 май, но това се крие.Официалната версия е, че е напуснала, а истината – не е спечелила конкурса за EPSO и е била натирена.

Зинаида Златанова е назначена за вицепремиер и министър на правосъдието, тъй като останала без работа, сензационно разкри Соня Колтуклиева. Златанова бе представител на Европейската комисия у нас до 30 април т. г., след което постът бе зает от Огнян Златев.

Тя не е напуснала евромястото заради новото назначение в правителството на Орешарски, защото изборите на 12 май все още са били предстоящи.Според службата за подбор на персонал за европейската администрация – ЕPSO, е проведен нов конкурс за представител на ЕК в София.

И той е спечелен от Огнян Златев, а не от Зинаида Златанова.

"Ще отправя питане до Брюксел с какви мотиви не е била класирана на първо място Златанова", обяви Соня Колтуклиева в предаването на Люба Кулезич.

Зинаида Златанова се сочи като близка до Меглена Кунева, баща й е сред учредителите на Движение "България на гражданите", а самата тя е съдружничка с Моника Станишева. Тоест, има пряка връзка с човек от българската олигархия.

За Сергей Станишев новото правителство щяло да изиграе ролята на ракета-носител към върховния пост в ЕК.

"През май догодина се освобождава стола на Жозе Мануел Барозу и Станишев се интересува именно от него", смята Колтуклиева.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional