Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Цацаров постепенно затъва в национал-социалистическото политическо блато, в което се набута сам. Бюлетините от Костинброд са отпадък

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ExtremeCentrePoint

Последните разкрития по случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини са неудобни за Цацаров и Николай Бареков. 
Вече няколко седмици разследващите органи са наясно с последните разкрития, но не събират смелост да оповестят истината. Ако бъде изказано публично, това което вече се знае по случая Костинброд, ще бъде компрометирана прокуратурата и лично Сотир Цацаров и затова се избягва каквото и било привличане на внимание към случая. Ако бъде оповестена истината за бюлетините ще стане ясно, че Цацаров е изпълнявал политическа поръчка, която доведе до изкривяване на общественото мнение и до понижаване резултатът на ГЕРБ. Другата вероятност е Сотир Цацаров просто да е искал да направи нещо за реномето си с активност, която да му създаде образ на решителен човек. Това обаче не го оневинява, особено ако случаят е прибързано представен като ясен и е „пусната“ информацията към Бареков.

 

Последните разкрития по случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини са неудобни за Цацаров и Николай Бареков. Според разпитаните експерти намерените бюлетини в болшинството си са отпадък, който има дефекти или не представлява завършени с всички изискуеми елементи бюлетини. Бюлетините, освен това, не са били подредени, още по-малко готови за спедиция. На камерите обаче се показани едва няколко пакета, на които пишело имена на райони, което трябвало да наведе зрителите на идеята, че са подготвени за изпращане. 
Консултантът по продажба на печатни материали Донка Борисова, твърди, че за всеки район бюлетините са били с различна дължина и текст и затова машините са се пренастройвали всеки път за процесите печат, сгъване и лепене и затова даже било нормално да има повече брак от дадения. 
Става видно, че при по-коректно представяне на случая от медиите и от самата прокуратура, щеше да стане ясно, че отпадъчното количество е с  бюлетини от всички градове. Тези бюлетини не са сортирани, а са в пълен безпорядък, като подготвянето за спедиция на такъв куп материали би изисквало изключително много време допълнителна работа. 
От печатницата „Мултипринт“ ООД изразиха също недоумението си как групи, които не са запознати с производствения процес побързаха да видят във всичко злонамереност и подготовка за манипулация на изборите. Според служители на фирмата дори няма как да се преброи дали този остатъчен материал съдържа 350 000 бюлетини. В допълнение стана ясно и, че производственият процес в цялото предприятие се записва от видеонаблюдение и разследващите органи лесно биха забелязали някаква нерегламентирана дейност, подготовка и т.н.. Това обаче сега не се казва и се държи в тайна, за да не се злепостави прокуратурата. 
Очакванията са, че прокуратурата ще си измие ръцете и потули случая като повдигне обвинения само за занижен контрол в печатницата. Това обаче ще е признание, че случая е кьорфишек обърнал изборите напразно.

Източник: властта.ком

Картинката е колаж.


  •  

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional