Свободата днес и тук 22 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ос-тав-ка!

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg/

        Изходът от протестите

 

За двайсетината дни управление на "висящата" коалиция БСП, ДПС и "Атака", удобно подпирана от съзнателната пасивност на ГЕРБ, се разбра, че правителството на Пламен Орешарски може всичко друго, но не и да управлява почтено и в полза на гражданите.

За сметка на това го бива:
- елементарно да плаши и пресира - без сегашното правителство България ще загуби еврофондовете за следващите години, ще има режим на тока... Само че това не е истина, договарянето с ЕК може да стане от всеки кабинет, а режимът е само в главата на БСП.

- да продължава да инфилтрира в държавната администрация и в силовите ведомства провалени партийни креатури. И още по-опасно - личности, които са полезни само за задкулисните играчи, както и доказани майстори на преразпределението на обществени поръчки и парични потоци.

- да създава хаос и нестабилност заради лобистки и необмислени реформи, каквото се случи в ДАНС и МВР

- да претопля елементарни политики (да дадем пари на децата, да свалим цената на тока) с убедеността, че хората от протестите ще им изръкопляскат.

- да шикалкави елементарно и непочтено. "Не знам кой предложи тази кандидатура" (премиерът за Пеевски), "Нямаме сведение за този човек" (вътрешният министър на Цветлин Йовчев за зам.-министър Иванов, уволнен след 4 часа.) "И аз не мога да повярвам" (министър Вигенин за Пеевски.)

- да няма никакви рецептори за обществените настроения, дотам, че с всяко свое решение изглежда като усмихнат самоубиец. А какво остава съобразявайки се поне с гласа на разума да промени политиката си.

Досега не е имало правителство, което стартира толкова лошо. В случая не е и толкова важен кошмарно ниския му рейтинг - 14-15%. Въпросът е, че ако в първите си стъпки прави толкова първолашки грешки, представете си какво ще се случи, когато трябва да взима важните решения. Освен това за политическо нахалство и провал най-накрая трябва да се плаща цена, иначе завинаги ще останем в затворения кръг от лоши към по-лоши политици.

Така че - Оставка! Незабавно.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional