Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Манипулация на БСП е, че ГЕРБ ще се върне на власт

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Радан Кънев, Медиапул

Това, че ГЕРБ ще се върне на власт е нагла манипулация от страна на БСП, един вид ”плашило”, което размахват, заяви новият председател на ДСБ Радан Кънев в понеделник.

”Очевидно българските граждани не виждат като алтернатива на сегашното управление това на ГЕРБ. Резултатите, които партията на Бойко Борисов постигна на изборите през май е абсолютен таван”, заяви Кънев пред бТВ.

Според него социалистите ще платят скъпо за проявения ”политически инат”.

”БСП може да прояви инат, това вече се видя, но то ще плати умопомрачителна цена. За ”Атака” изобщо не коментирам, а що се отнася до ДПС – то може да съхрани електората си, но и сега са загубили голяма част от него. Причината е това задкулисно съюзяване с ”Атака”, коментира Кънев.

По думите му и в много фасадна демокрация като нашата политиката се храни от доверие . ”Кабинетът ”Орешарски” обаче вече няма никакво гражданско доверие и затова трябва незабавно да подаде оставка", заяви той.

”Плаши, че ако падне от власт, няма да може да осъществи важни реформи, сред които за Изборния кодекс и еврофондовете. Но така или иначе без доверие няма да могат да ги осъществят. Видяхме в първите минути на този кабинет, че е зависим – как се очаква хората да повярват, че реформите, които правителството подеме ще са в полза на народа”, каза Кънев.

Според него единствената алтернатива за избирателите при евентуален нов вот е групиране на дясното пространство. Радан Кънев уточни, че това трябва да стане не като съюз на сега съществуващите формации, а ”да се надгради много сериозно – в блок, не в коалиция”. ”Блокът е общо тяло със собствено ръководство, с много безпартийни хора в него”, обясни той.

Кънев коментира, че ”рецептата” за сваляне на управляващите е ”втвърдяване” на протеста. ”Това не значи да ставаме хулигани, но не сме видели синдикатите, професионални организации, силни местни общности в демонстрациите – има много какво да се направи”, допълни той.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional