Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Стотина души, воглаве със Сидеров, шестваха из София, за да "въдворяват ред"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Стотина симпатизанти и членове на "Атака" направиха шумно шествие из централните софийски улици, след като се бяха събрали да скандират пред парламента на контрапротест срещу гражданите, които втори ден искаха оставката на правителството и разпускане на Народното събрание.

Замисълът на шествието, според лидера на "Атака" Волен Сидеров, който го предвождаше, бе да се "наложи" ред в държавата и София, което полицията не можела да направи, и заради това всяка вечер хората му щели да въвеждат закона, като дори използват граждански арести.

Под силния дъжд с решителни и мрачни физиономии Сидеров, стиснал мегафон, и шепа негови депутати, обградени от яки младежи, тръгнаха от площада пред Народното събрание по бул. "Цар Освободител" към Орловия мост, като блокираха движението по посока Плиска.

Цялата процесия бе ескортирана от много полиция, включително и от служители на реда на мотори.

След като вечерта в сряда "Атака" разпространи декларация, подписана от Сидеров, в която държавната и частни телевизии бяха обвинени, че работят в "помощ на превратаджиите от ГЕРБ", а полицията наблюдава безучастно "вилнеещите в центъра на София хулигани", в четвъртък Сидеров заяви по мегафон, качен на камионетка, предвождаща шествието, че "ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, бТВ, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулиганските прояви".

Малко преди Орловия мост граждани, покрай които минаваше шествието на атакистите, започнаха да го освиркват и да подвикват "Срам", "Нещастници", а един мъж подхвърли серия нецензурни епитети, придружени от съответните жестове. Сидеров призова мъжът да бъде задържан от полицията и да му се проверят документите, но това не бе сторено от полицията, която мълчаливо и плътно обграждаше шестващите.

След това атакистите завиха към сградата на националната телевизия, където Сидеров и неколцина от хората му влязоха да търсят обяснения от генералния директор на БНТ Вяра Анкова за поведението на медията при отразяването на протестите. Той нарече телевизията "поръчкова на Бойко, Пашата и други гангстери".

Другите от протестната група останаха под дъжда зад огражденията, предвидливо сложени от полицията.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional