Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЦАЦАРОВ ЛОВИ ЦАЦА

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Михаил Вешим, http://www.starshel.bg

Прокуратурата обяви, че отново ще проверява бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за неговите апартаменти... А общественото ехо є отговори: менти... менти...

Не съм гербаджия и никога няма да бъда! Както никога не съм ръкопляскал на Борисов и на Цветанов, а напротив... В годините на тяхното управление писах упорито срещу тях, докато другите ги хвалеха.

Но сега справедливостта изисква и аз да кажа: не ни занимавайте с менти!... Прокуратурата ни затваря очите с несъществени дела. И си трае за съществените.

Какво са шестте апартамента пред империята на Делян Пеевски? Въпросният млад човек за няколко години стана собственик на телевизии и вестници, на списания и сайтове, на разпространителските фирми... Освен медийна империя притежава акции в телекомуникациите, в "Булгартабак", в машиностроенето и търговията, в пътното строителство, в Корпоративна търговска банка, има хотелски бизнес и изкупува земеделска земя.

Делян Пеевски е толкова богат, че утре може да обяви автономия... И да оглави собствена държава, със собствен герб и знаме. А ние да викаме около стените на феодалната му крепост "Да си върнем България!" и да носим плакати с прасе в кочина.

Ако прокуратурата мери с нова мерна единица "апартамент", то Делян трябва да доказва произхода не на 6, а на 600, 6 000 или 60 000 апартамента... Как ги придоби? С какви пари? И кой подпира гърба му?

Поназнайваме нещо, зад гърба му е въпросната Корпоративна търговска банка. И банкерът Цветан Василев... Но с какви пари оперира тая банка - бабанка? Само с държавните ли? Дали зад всичките сделки не стоят руски капитали? С една по-дългосрочна цел - икономическо господство... Което ще доведе и до политическо.

Ето това трябва да разследва прокурорът Цацаров. А може и друго - милионът евро, отпуснат от Станишев на австрийския лобист Хохегер по времето на тройната коалиция. И как половината от милиона евро се върна в България точно във фирмата на Моника, сегашната съпруга на Станишев? Това колко апартамента са - 10, а може и 20... Добро имотно състояние, нека не се притесняваме за стандарта на влюбената двойка Моника-Сергей. Влюбените, които нямат време да се натискат един друг, защото се натискат да управляват България.

Ами друг един милион - оня на хидроинженера Доган... Ако прокурорът Цацаров смята, че трябва да рови стари дела - нека се върне към хонорара на Ахмед Доган, получен за експертизата на Цанков камък... Независимият български съд преди време отсъди, че хонорарът бил законен и всички се смяха - и на независимостта на съда, и на решението му... Ако е наистина е независим, а не се прави, сегашният прокурор Цацаров може да възбуди други мнения по въпроса...

А пък за апартаментите на Цветанов... Нека бившият вътрешен министър да си отговаря, ако ги е придобил незаконно...

Но има други хора, които трябва да отговарят за много по-едри придобивки!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional