Свободата днес и тук 21 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протестите срещу кабинета "Орешарски" с нови идеи: Да посрещнем Джулай пред МС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg/

Повече от три седмици след началото на протестите #ДАНСwithme в България, правителството още се колебае как да постъпи. Затова протестиращите решиха да засилят демонстрациите с искане за оставка на кабинета "Орешарски". Днес протестиращи блокираха движението по магистрала "Тракия" при отбивката за Пловдив, а в столицата друга група спря движението по бул. "Брюксел" и обеща, че тези неочаквани прояви ще зачестят.

Тази вечер, утре и докогато е необходимо протестите ще продължат, уверяват протестиращите при всяка демонстрация и във "Фейсбук" групите, чрез които се организират. Най-голямата от тях остава #ДАНСwithme ден 7 (всъщност ден 17), където още от самото начало са определени началният час и мястото - 18:30 ч. пред Министерски съвет. Те са валидни и за протестът тази вечер, който ще се състои въпреки лошото време.

Още десетки страници набират популярност с нови предложения за форми на протести. Едно от тях е и идеята от тази седмица:

На кафе пред парламента
.

В страницата й се появи предложение утре началният час за сутрешния протест да е още по-рано - в 8 ч., по повод 1 юли ("Джулай морнинг"). Сборният пункт пък ще е Министерски съвет вместо Народното събрание, както беше досега.

"Приятели, нека на 1ви юли 2013 г. да посрещнем заедно Джулая. Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата. После ще се разходим и до Съдебната палата, за да пожелаем като едни възпитани хора "добро утро" на господин Цацаров и на неговите бъдещи клиенти. Очакваме ви!
", са написали организаторите.

Уточняват и че в следващите дни сборният пункт се връща пред парламента с начало в 8:30 ч.

#lastДАНСwithme

Друга група, която набира популярност призовава за Национален протест #lastДАНСwithme. Идеята на автора на страницата Любен Юруков е всеки, който подкрепя протестите да го покаже като излезе в понеделник на 1 юли пред Министерски съвет в 18:30 ч., за да се покаже истинският мащаб на хората, които не одобряват правителството.

"Приятели, наглостта на управляващите е безобразна! Не спират най-демонстративно да ни подценяват (били сме малко, били сме лумпени и т.н.). Нека в идния понеделник (01.07.2013г.) да организираме един огромен протест - #lastДАНСwithme, на който да дойдат възможно най-много хора, подкрепящи протестите и искащи промяна. Нека поне веднъж се съберем ...стотин хиляди и да покажем каква сила е ОБЩЕСТВОТО и най-после да се приключи с безочието на властта.", пише Юруков.

Обяснява че е добавил last в популярния хаштаг с надеждата, че това наистина ще е протестът, който ще постигне "желаните резултати". Засега на призива му са откликнали около 2000 човека.

Цяла България пред парламента в сряда сутрин


Още една група във "Фейсбук", която също набира популярност, призовава за обсада на парламента в сряда - 3 юли. Поканата е не само към жителите на София, а към всички хора в България, които не са съгласни с управлението. Началото е планирано за 8 ч., а целта е демонстрацията да продължи цял ден. "Да им покажем че търпението ни беше до тук! Вземете си почивен ден и елате! Да не чакаме да дойде Орешарската зима!", пише на страницата


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional