Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Путин е гол

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Манфред Вебер, заместник-председател на ЕНП, произведе днес новина за която са нужни сетива, за да бъде извадена пред скоби в дискусията около българската политическа криза в Брюксел.
Вебер постави въпроса за цената на подкрепата на „Атака” за БСП и ДПС, споменавайки руските интереси в ядрената енергетика, купени постове и даване на пари.
Смея да твърдя, че свързването на българската политическа криза с руските интереси от високопоставен западен политик,заявено толкова публично и на висок глас, е пробив в стената от гузно мълчание сред съюзниците на България.
Никога и никъде досега в обозримото минало на т.н. преход на България към демокрация, пазарна икономика и обща политика със Запада в областта на отбраната и сигурността, очевадната истина за руската намеса в българската политика не е била поставяна ребром по този начин от трибуна с международно значение.
Който смята, че не съм прав, нека ме опровергае кога, къде и кой значим западен политик е бъркал в тази рана, назовавайки нещата с истинските им имена в тази взаимна връзка: руски интереси, ядрена енергетика, подкупи.
Това е пряко попадение като изстрел в класирането на причините за българското изоставане на европейския хиподрум, на който Кремъл разиграва българската карта като свой троянски кон.
Всички добре информирани фактори, определящи политиката към България на отделни държави или на евроатлантическата общност като цяло, отлично знаят за какво става дума, но никой не желае да хване бика за рогата, т.е. не желае корида с руската мечка заради толкова мършава плячка, като България .
Не твърдя, че от изявлението на Вебер ще последва кой знае каква промяна, но пробивът си е пробив и през него просветва поне надеждата, че някой ден ще ни бъде признат статут на защитен европеиден народ, заплашен да бъде записан като изчезващ в червената книга след систематичен отстрел с руски бракониерски оръжия като БСП, ДПС и Атака.

Някой най-накрая се провикна, че Путин е гол.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional