Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Вдигайте си Чуков

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Признавам си, защото и без това съм отдавна разкрит като американски шпионин, платено мекере на Вашингтон и слуга на еврейските капитали, че бях на приема в посолството на САЩ в София тази вечер по случай националния празник на чичо ми Сам.

Надявах се Сам ми плати годишната лепта за слугуването ми на американските интереси, но той пак се оказа Скруч.
За свое оправдание мога да кажа, че там беше и руският посланик Исаков, неговите Михаил Миков, Янаки Стоилов и техният Орешарски.
По липса на Доган  присъстваше и заклеймената от него „мадам В”.
Там беше и патриарх Неофит, който не беше споменат ( за разлика от премиера) в официалната посланическа реч- вероятно поради американската мания да не се открояват отделни деноминации в рамките на една нация.
Може и да бил поканен, но поне аз не го видях, изгряващият на върха на Съвета по сигурността към Министерския съвет Боян Чуков.
За сметка на това той беше обект на интензивно западно дипломатическо одумване. Защото, ако се окаже верен слухът за неговото завръщане над сектора на сигурността в България, скандалът (поне сред съюзниците на България в евроатлантическата общност), няма да е по-малък от онзи с Пеевски.
Справката на Медиапул обяснява защо:

„Арабистът Боян Чуков, който бе разкрит като щатен служител на ДС, се спряга за фаворит за позицията на председател на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Пред сайта “Дневник” той нито е потвърдил, нито отрекъл информацията с мотив, че не иска да прави изявления.

Чуков заемаше идентичен на този пост по времето на тройната коалиция като съветник по външнополитическите въпроси и националната сигурност на тогавашния премиер Сергей Станишев.

Той беше разкрит като щатен сътрудник на Държавна сигурност от комисията по досиетата в първото й решение през 2007 година при проверката на кандидатите за евродепутати, припомня сайтът desebg.com. Чуков бе кандидат за евродепутат, издигнат от платформа “Европейски социалисти” – БСП и партия “Движение за социален хуманизъм”.

Той бе вкаран в листите по предложение на Съюза за стопанска инициатива на Алексей Петров. Чуков е бил изпълнителен директор на “Лев Корпорация” на Алексей Петров от края на 2005 г. до октомври 2006 година.

Той е бил и кадрови служител на научно-техническото разузнаване в Първо главно управление на ДС от 1980 година.

В края на мандата на тройната коалиция Чуков беше предложен за посланик в Скопие, но правителството на Бойко Борисов спря назначенията. След това арабистът оглави отдела “Публични дейности” в централата на БСП”.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional