Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Двайсет и четвърти ден протести - с иновация

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Константин Павлов, http://komitata.blogspot.com/

Днес присъствах на 24-тия ден от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Както виждам, нито една от двете страни в спора има намерение да се откаже. Поне при протестиращите плавно расте умората, но расте и решителността да не се отказват.


 

Нещо като имигрант от Star Wars предлагаше да реже опасни дървета ;)

 

Музиканти, ентусиасти, велосипедисти

 

 

 Изобретената от Артемий Лебедев нова буква в кирилицата намери неочаквано приложение в протестното шествие.


 

Някой е скъсал всички агит-материали от загражденията пред НС. Отваря се място за нови.


 

Не всички в заведенията са равнодушни към това, което става на улицата.


 


 

Приветствам идеята да ни показват нещо красиво, докато се занимаваме с нещо важно и сериозно ;)

 


 

Влекачът за тролеи на Цариградско днес нямаше работа, освен да служи като площадка за снимки

 

Малка част от шествието. Краят е някъде към Окръжна болница, казаха запознати.


 

Поздрави за колите отдолу. Колите бибиткат в отговор.

 


 

 Краищата не се виждат.

 


 

Време за народно творчество

Чудесна беше идеята да се тръгне направо по „Цариградско шосе“, вместо да се завива надясно по „Евлоги Георгиев“. По този начин хората не се изморяват толкова, а и множеството може по-лесно да се обхване с поглед (макар че пак не е ясно колко хора остават извън картинката), така че днес се направиха много страхотни снимки на множеството, а и се пресякоха официалните лъжи за точната цифра на протестиращите. Десетки хиляди са!

 

 снимка: Емил Симеонов

 

снимка: Иво Мирчев

За съжаление, забелязвам първи търкания между полицията и протестиращите, защото протестиращите очевидно искат да разширят протеста, а полицията изглежда е получила инструкции да не допуска разширение по никакъв начин.  Също така и провокаторите се активизират тук - там, например заляха репортерка на bTV с бира, докато говори.

Снощи група от около 20 полицаи се вряза в протестиращите малко след 23 часа и учтиво, но твърдо, ги разпръсна, което доведе до известно ръмжене сред останалите на „Орлов мост“, дори се чуха викове „Слуги! Слуги!“. Също така разбрах, че полицията е попречила в Пловдив да се блокира АМ „Тракия“, а в София плакатите върху загражденията на НС бяха скъсани. Можете да видите и на видеото.За съжаление неумолимата логика на случващото се е тази – протестиращите ще правят опити да разширяват протеста на места и по начини, където той не е присъствал, за да притиснат властта, а властта ще се опитва да го ограничава плавно и уж неусетно, като мръсната работа ще бъде оставена на полицаите на улицата, тоест търпението и на двете страни започва да се изчерпва... Трябва много да се внимава и ако става нещо съмнително, веднага да се заснема.

Утре пак там. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional