Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Още 10 мита за протестите

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Магдалина Генова, http://nervousshark.wordpress.com

Освен всички останали прийоми, пропагандната машина на властта използва през последната седмица няколко манипулативни твърдения, които се повтарят до хипноза във всички възможни канали за информация от “обикновени граждани” (които забравят да споменат какво работят), политици и доста придворни социолози и медии.

След първите 10 мита, днес ще разгледам още 10:

Протестиращите са платени от ГЕРБ. Грешно. ГЕРБ и всички останали партии са платени от протестиращите, чрез заплатите, добавките и партийната субсидия, които идват от бюджета на държавата, в който ние внасяме своите данъци.

Протестиращите искат да върнат ГЕРБ на власт. Грешно. Протестиращите искат всички партии на статуквото вън от властта, включително субекти като тези на Дилов-син, Янев, Марешки, Ковачки, бургаските бизнес партии, клонингите на СДС и прочие. На плакатите си го пише просто и ясно, като за необичащи да четат.

Протестите генерират агресия и пречат на децата там. Грешно, много грешно. Вътре в протеста децата са защитени от агресията на вилнеещите безнаказано по улицата депутати от Атака, ултрасите, минаващите на червено коли на НСО, пласьорите на Таки и всичко останало от полит-криминалния октопод, който задушава държавата.

Атака е национално-отговорна партия, която помага на правителството на БСП и ДПС в този така труден за страната момент. Грешка. Атака освен, че е национално-безотговорна, издържана от чужда държава и противокнонституционна партия, в момента е унижение за институцията “Народно събрание”, а единственото, за което помага на БСП и ДПС, е да си досъсипят репутацията окончателно.

Правителството работи, за да извади държавата от кризата. Грешно. Протестите не пречат на правителството и НС да работят. Със или без протести те не могат да свършат нищо, тъй като все още са заети да кадруват във властта и да овладяват силови лостове, министерствата, през които минават евро средства, държавни фирми и МВнР, като лъскав курорт за ДС кадри.

Правителството ще помогне на хората, като намали сметките за тока. Грешно. Дори сметките за тока да се намлят не с 5% (което си е още една манипулация, защото през зимата ще трябва да се увеличи с 25%), а с 15%, ефектът върху благосъстоянието на отделния гражданин ще е минимално, тъй като доходите му са толкова ниски, че 10 или 15 лева допълнителен доход могат да стигнат единствено за още 5 хляба или 2 кила кренвирши. Вероятно управляващите нямат никаква идея колко струват едни детски обувки, месечните лекарства за кръвно и сърдечно-съдови заболявания, курс по немски, почивка в планината или просто ежедневна нормална храна. Вместо да се работи за подобряване на бизнес климата, спешно овладяване на кризата и успокояване на бизнеса, в момента наблюдаваме точно обратния ефект – влошаване, несигурност и страх. Защото не протестиращите узурпират бизнеси, а кукловодите на Пеевски и кабинета.

А зомбирането на електората и свеждането му единствено до консуматори на ток, телевизия и буркани не прави чест на никоя партия.

Протестиращите през последните 16 години са си клатили краката и са си гледали дребно-буржоазното битие, докато мафията се е вихрела безнаказано. Грешно. През последните 8 години протестиращите организираха и участваха в различни еко-протести за Витоша, Иракли, Рила, Карадере и други (и то не заради птичките и тревичките, а заради беззаконията на властта), през януари 2009та, в протести пред дома за бежанци в Бусманци, в шествието след убийството на Яна, когато Цветанов се опита да омаловажи казуса, като я нарече “клошарка”, бяхме пред джамията в петъка, след този, в който Сидеров направи погром, бяхме на флашмоба на Попа, след като бяха пребити 5 момчета в трамвай, на прайдовете, хиляди излязоха против АКТА и поискаха оставката на правителството, други отидоха пред прокуратурата заради Борис Митов, Бургаско се вдигна срещу проекта Бургас – Александропулос, Варна – срещу Алея Първа и още, и още. Сега сме заедно. Защото всички тези неща, за които протестирахме поотделно, са симптом на една голяма болест. А вие къде бяхте?

Протестира се само в мирно време. Това освен, че е грешно, е и изключително лицемерно изказване от страна на представители на БСП, които се гордеят с подривните действия и дестабилизацията чрез терор на предшествениците си в БКП, докато държавата ни е била във война. Засрамете се.

Няма алтернатива. Грешно. Алтернативата се ражда в действието, а не в бездействието. А и да не правиш нищо, защото предполагаш какъв ще е резултата, е като да спреш да дишаш, защото някой ден ще умреш.

Правителството няма да подаде оставка. Грешно. След всичко, което успя да надроби, то вече е компроментирано, зависимо от една нацистка партия, неработещо, неспособно, скрито зад заграждения и полиция и напълно неадекватно на политическата ситуация. Така че е в интерес на всички, и най-вече на парламента и министрите тази унизителна за тях агония да приключи възможно най-бързо.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional