Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БСП и Атака- двете лица на една и съща антиевропейска рубла

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Глухотата на управляващите не се изразява само в затлачените от олигархична кал уши за исканията на протестиращите повече от три седмици ( почти) денонощно хиляди български граждани. Сто години глухота за воплите на Човека, над когото поставят Държавата (си) , очевидно фатално са изкривили връзката между реалностите и онова, което достига до главния им мозък.

А главният им мозък, който им изпрати главния енергиен инспектор на България Алексей Милер да бъде награждаван с „доктор хонорис кауза” насред гражданските бунтове, реагира днес на ниско политическо равнище с нисък интезитет на аргументацията срещу дипломатическия шамар от двете главни държави в ЕС Германия и Франция, чиито посланици Матиас Хьопфнер и Филип Отие подкрепиха гражданските протести, подкрепящия ги президент Плевнелиев и надеждите на България, че все пак не е сама в опита си да се измъкне от задушаващата хватка на Газпром и всичко онова, което тя символизира.

Нямаше как лично председателят на ПЕС Сергей Станишев да се изрепчи на управляващите във Франция социалисти и за целта малодушно са изпратили на западния фронт нещо ново: малко известния и още по-малко информиран червен депутат Румен Йончев да отговаря на френско-германската изтрезвителна акция срещу националсоциалистическото управление в България.

Една скоба: едва ли в Берлин и Париж са изненадани от готовността на българските социалисти да се съюзяват с крайно леви националисти ( наричани крайно десни от европейските социалисти) с руска закваска. В името на властта БСП преглътна собствените си оценки за Сидеров като фашист, но преди това беше постъпила по същия начин и по отношение на историческите си „възражения” срещу монархизма, прегръщайки се със Симеон Сакскобургготски. Така че тази партия е доказала, че няма нищо против да бъде и „монархо-фашистка”, щом така утолява властовия си нагон.
След двудневно мълчание на БСП днес Румен Йончев беше изпратен в телевизията с най-голяма аудитория, за да изрече една от най-големите възможни глупости: нарече демарша на Берлин и Париж „съвсем нов жанр в дипломация, на който не сме свикнали и трябва да се чете по-внимателно”.
Вярно е, който не е чел преди, трябва да чете внимателно, но предварително, за се явява подготвен за изпълнението подобни поръчки.

Бих могъл да припомня поне един пример на съвместни акции на чужди посланици от държави, на които се умилкваме не защото те ни молят да ставаме част от техните богати клубове, а защото на нас много ни се иска да ни приемат.
Точно преди 20 години, когато моя милост беше атакуван с противозаконно издаден указ за уволнението ми като генерален директор на БТА в нарушение на конституцията, издаден на 3 юни 1993 г. от премиера Любен Беров, общ дипломатически демарш бе предприет срещу тази стъпка от посланиците на САЩ и Великобритания Хю Кенет Хил и Ричард Томас. Двамата отидоха при президента Желю Желев да го помолят да спре нарушаването на конституцията, според която премиерът няма право да уволнява директора на БТА. А отидоха при него защото за всички беше ясно, че бившият му съветник Беров изпълнява поръчката на прекроеното с пълзящия преврат от есента на 1992-ра година мнозинство на БСП и ДПС, на който остро се противопоставих и бях вбесил лично Желев ( включително с писмо, изпратено по официален път до него).

Така че, макар и с обратен знак- срещу недемократичен ход на българския президент, посланици на съюзнически държави са предприемали и преди „безпрецедентни” ходове. Ама кой да го каже на депутата, пратен да замазва положението без да си е научил сам урока!

Но ако на един „новобранец” донякъде може да бъде простено незнанието, то агресията в думите му срещу Германия и Франция, във връзка с приноса им в европейски бюджет, вече е друго нещо: тя е показателна за генетичната връзка между БСП и Атака като две лица на една и съща антиевропейска рубла.
Искам да акцентирам на 40% инвестиции в общия бюджет от страна на Франция и Германия. Поведението напомня на поведението на акционери в българския демократичен проект, които искат възвращаемост. Да не забравяме, че най-големия инвеститор е българските граждани, всеки един от нас е данъкоплатец. Всеки от нае е инвестирал много повече от Германия и Франция.“, каза Йончев.

Че какво лошо има да искат възвращаемост, настоявайки за повече демокрация в една страна, подписала договора за членство в ЕС, основан преди всичко на следвоенното партньорство на Германия и Франция с бащинството на европейски колоси като Аденауер и Шуман?
Лошото е, когато шефът ти е шеф на ПЕС и лаеш срещу ръката, която го храни, но той няма доблестта да изръмжи лично след шута и скимуца с преправен глас.
Освен това изразителят на соцпозицията, който се опитва да внуши, че става дума едва ли не за лична инициатива на двама посланици, буквално им казва да си гледат работата. Уж ги хвали, че били уловили обществените настроения в България, но изразява съмнение „дали е тяхна работа”.

Явно Станишев, който много добре знае каква е работата, вече е загърбил илюзиите си да векува по европейските социалистически върхове, щом е изпратил своя неубедителен парламентьор не за преговори, а да сипе обиди спрямо благодетелите си. Което е знак, че се задава окопна война на принципа: „Другари, да спасим за себе си каквото можем в тази война на изтощение ( срещу българския народ”!), явно от Европа подкрепа няма да дойде!”.

Подкрепата, разбира се, дойде от обичайното за БСП и нейните сателити място под формата на ново затягане на сглобките между руската и българската икономика. И понеже България не е износител на горива, както Русия и съответно няма пари за някакви паритетни глезотии в партерните сделки, действа като в онзи виц: пари няма, действа…За целта гастролиращият шеф на Газпром обеща вчера България да не получи и стотинка от транзитните такси от газопровода „Южен поток” за цели 15 години.

Обещае ли Кремъл, държи на думата си, това го виждаме от сбъднатото обещание да ни освободи от българската независимост.

Обещанието беше посрещнато от възхитените български другари с аплодисменти, които вероятно ще прераснат в това наведено състояние в копаене на крайморски пясък с голи ръце на един от най-красивите оцелели от бетонната инвазия български черноморски плажове, какъвто е заливът Паша дере на юг Варна. Тъкмо там се предвижда да щръкнат тръбите на Путин, когото в. „24 часа” , позовавайки се на загадъчни свои източници, кани за първа копка на 15 август в разгара на туристическия сезон.
Що за припряност? Да не би в Москва вече да са определили датата на новите избори през септември и да спринтират да наложат политиката на свършените факти, защото не желаят още няколко години лакоми братушки да ги размотават с искания за комисионни , както за АЕЦ „Белене”?

Щедростта към хранениците им в България е голяма като една шеста от земята на планетата, но с тази пуста американска шистова революция, която им диша във врата, явно трябва да загреят вратовете на местните лакомници да побързат малко.
Вече не знам за който пореден път раята тук се вълнува от надеждата да бъде озарена от светлината на височайшето посещение на Путин- почти като от мита за наближаващия дядо Иван пред 19-те век. А той взе напоследък да идва рядко и дори ни наказа през април 2009-та с отсъствието си на енергийния форум, организиран от Първанов именно за него като рекламна трибуна за проектите му. Дано снизходи този път. За да видят всички символичната картинка на императора да закопава с кирката остатъците от турското робство в Паша дере.
В усилието ми да припомня за пореден път абсурда на опитите да се поставя знак за равенство между западното „ акционерно участие в българския демократичен проект” и неговото миниране от Русия , този път в аванс ме е отменила Радост- коментатор в ivo.bg. Тя е формулирала кратко, като за свикналите да четат краткия курс на Историята на КПСС, основното:

„1. Не САЩ и EU са превзели 95 % от енергийния ни пазар, а Русия.

2. Не САЩ и EU имат морски терминал за внос на нефт, който е руска територия на българска земя.

3.Не американски, а руски свещеник си позволява да гони български енориаши от храм на българска територия

4. Не за САЩ, а за Русия се казва от активисти на БСП- Ако не обичаш Русия, не обичаш България на русИфилския им форум в Копринка.

И последно, но не по важност

5. Не американски, а руски- даже съветски паметник, се извисява над столицата ни ,за да ни напомня на кого трябва да целуваме ботушите, за да не ни наритат тези ботуши.
И сега хайде пак: кой ни е окупирал? САЩ и EU или Русия?”

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional