Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ако България беше друга и беше държава, а не руски протекторат

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Става ясно, че в БСП признават България за държава, която не е като другите и то именно, защото я управляват те.

В друга държава едва ли биха биха гонили посланици на съюзнически държави, но в държавата, която тази партия БСП е управлявала с много малки прекъсвания през последните 68 години, всъщност се разпорежда една друга държава и тя явно не наредила още това да се случи- защо иначе Буруджиева ще се оплаква, нали властта си е тяхна, да гонят посланици и да не се оплакват, че това тук не може да се случи без нечие позволение!

Другата държава, на която се кланят от поколения в партията на Буруджиева, казва от години на България как да се разпорежда с историческото си съветско наследство, натрапено от чуждата окупация, приемана от партията на Буруджиева с благодарности като освобождение от българската независимост .

Другата държава държи тази държавица тук за гушата до пълно задушаване на българската икономика, обгазена с най-високите цени на природния газ в страна от ЕС.

Другата държава си урежда цяла анклав на българското Черноморие в природен резерват Камчия и няма сила в (уж) нашата държава която не да й попречи, а дори да се възмути от този факт.

Другата държава пазарува масово чрез свои поданици ( в огромното си мнозинство чиновници, забогатели от близостта до властта в Кремъл, такава статистика беше публикувана в Русия) недвижима собственост в България, чрез която може един ден да задвижи претенции за свое мигрирало у нас население, което да защитава от българите,ЕС и НАТО „ с всички средства”.

Другата държава си купи миналата година българския тютюнев монопол Булгартабак и така си напазарува пълната лоялност на ДПС, зависима от гласоподаването на монокултурните си избиратели в съответните населени места, засисими като крепостни селяни от отглеждането на отровното растение.

Другата държава си купи без проблем също и телекомуникациите на България по време на управлението на уж големия борец срещу руския диктат Бойко Борисов.

Другата държава в момента съди България за разоряващата сума от около милиард евро неустойки за натрапен от руското ядрено лоби проект, който самата Москва много добре разбира като неосъществим икономически, но удобен политически за шантаж на лакомите шарани по енергийната верига, налапали тлъстата корупционна стръв.

Другата държава демонстративно се намеси в болезнената туземна тема за медийния картелен олигархичен модел в България- но не чрез някакви си посланици с някакви си приказки, а с дела!

И с документи ( за собственост). Държавната Руска външнотърговска банка отговори на февруарските протести на българите ( някои от които развяха руски знамена и се опитаха да палят европейското) срещу монополите и олигархията като нахлу през април с близо 10 процента свой дял тъкмо в Корпоративна търговска банка, чрез която вече беше осъществила контрола си над тютюневата джунгла и в телекомуникационната нива на България.

Другата държава не веднъж просташки обижда България като свой „троянски кон в Европа” чрез своя виден дипломат в Брюксел Чижов или чрез още по-важен политик, като близкият до Путин руски шовинист Дмитрий Рогозин.

Другата държава при това не само не е съюзник на България чрез взаимно обвъзрзващи международни договори, каквито имаме подписани с Германия и Франция, но и прави всичко възможно да придърпа България в своя лагер в битката си срещу нашите съюзници, както се вижда в момента от успеха на другата държава да постигне светкавичен завой в политиката на София спрямо кризата в Сирия като резултат от проруската управляваща коалиция тук.

Така че питам: щом в друга държава биха изгонили посланици на съюзнически държави за изявление, което буквално повтаря думите на българския президент, как би трябвало да постъпи България спрямо посланика на въпросната огромна друга държава, която се разпорежда у нас с претенцията да сме й завещани като плячка от обоза на студената война, загубена иначе от СССР!?

Това- в случай, че България беше друга държава, а не омотана в колониалната си зависимост страна с парализирана воля за съпротива срещу всичко това това.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional