Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Едвин Сугарев е приет в тежко състояние в болница

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 
Едвин Сугарев, който преди 23 дни обяви гладна стачка срещи правителството, е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР. Състоянието му се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин. 

За момента няма подробности за състоянието на Сугарев.

По-рано днес една от дъщерите на Едвин Сугарев - Тея - обяви в отворено писмо, че четири от децата на поета започват гладна стачка в знак на съпричастност към баща си. Пред БНР Тея Сугарева обясни, че този ход не е обсъждан с него.

Тя коментира, че са решили да се присъединят, така че протестът му да има по голяма сила пред обществото. Тея каза, че не е сигурна, че протестът на баща им ще бъде чут, но изрази надежда, че протестите няма да секнат и ще постигнат целта си.

"За мен връщане на назад няма", каза тя. Тя коментира, че протестите не са политически, а морални. "Хората искат повече прозрачност от политиците. Това е начин, по който гражданите могат да регулират властта. Правителството и този парламент доказаха, че не се способни на разбирателство, от гледна точка на назначенията които прави и законите, които приема", каза тя.

В понеделник Едвин Сугарев обяви, че няма намерение да прекрати гладната си стачка, въпреки призивите на приятели и интелектуалци. "Когато човек се е решил на такава стъпка, не бива да се отказва", така той отговори на "Дневник" дали ще се вслуша в молбите на близки и съмишленици.

В началото на седмицата Сугарев каза още, че е "горе-долу добре, на крака, макар и много отслабнал". Всеки ден при него отивали хора да го молят да спре акцията си.
 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional