Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Все по-брутално риалити

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

Ефектът на китайската капка, с която ведрият театър на 35-дневния досега граждански протест осмива олигархичното управление, все повече проличава в делата и думите на представляващите го в едно все по-брутално политическо риалити.

С печалното назначение на Делян Пеевски за председател на ДАНС щракна капанът, който управляващата през последното десетилетие каста сама си заложи. Възможният изход от него вече не съществува - бърза оставка и опит да се спаси каквото може. А това, което остана, прилича на свлачище, в което задкулисието неудържимо се сурва заедно с  трите си власти - законодателна, изпълнителна и съдебна, към дълбините на произхода си.

Скандалният паноптикум на сегашната власт продължава да се попълва вабанк: към реставрирания от ДПС втори ешелон от времето на тройната коалиция в четвъртък се нареди и нов зам.-министър на транспорта с експертиза от жп компанията на Васил Божков. А в петък на мястото, освободено от реставрирания управител на Софийска област и бивш застраховател от ВИС-2  Емил Иванов, в парламента се очаква да седне следващият в листата на ДПС - разследваният за кражби на ток и купуване на гласове Александър Методиев-Бат' Сали.

На този фон депутатката от БСП Татяна Буруджиева регистрира нов личен рекорд в свободното падане: "Днес е ден за чистите и святите в политиката, ден на рождението на Апостола. Затова искам да се обърна към всички протестиращи да си дават сметка за това как да бъдат използвани." Преди дни същата заплаши с изгонване посланиците на Германия и Франция - заради призива им България да се откаже от  видимия си през девет земи в десета олигархичен модел.

На Брюксел впрочем също ще му е все по-трудно да омаловажава случая с "болния човек" в общността - няма да му го позволят европейските медии, които не могат да бъдат озаптвани като българските. А ако в ЕС наистина вярват, че проблемът е само в хартиеното плашило "Атака", то алтернативата, която привиждат, е тефтерчето на шефа на комисията за конфликта на интереси. В нея членуват същите четири представени в сегашния парламент партии и, както стана нагледно ясно, съвместно я използват като олигархична бухалка.
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional