Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Президентът сравни тефтерчето на Филип Златанов с четенето на СРС-та от парламентарната трибуна

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.mediapool.bg/

Плевнелиев: Зад офшорката за ”Доверие” може да стоят и пари на руската мафия
 
 
 

Сн. БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев остро критикува прокуратурата, която реши да извади на светло тефтерчето на разследвания председател на комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов и сравни това действие с четенето на СРС-та от парламентарната трибуна от страна на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Освен това държавният глава коментира, че няма информация коя е офшорката, която стои зад сделката за пенсионната компания  ”Доверие”,  но посочи, че ”зад тази офшорка, могат да стоят и парите на руската мафия” и призова партиите в парламента да се ангажират с изясняването на евентуалната сделка,  а не да прехвърлят казуса към Комисията за финансов надзор.

Тефтерчето на Филип Златанов като СРС-та за лекарите от Горна Оряховица

”Като президент стоя зад доказателства и зад факти, които са плод на действията на компетентни институции, които си слагат подписите. Ще подкрепя всяко едно действие за разкриване на истината… Междувременно се чудя – какво сме научили от близкото минало, когато един министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, разказваше СРС-та от хода на досъдебното производство от трибуната на Народното събрание? (бел.ред разследването срещу лекарите от Горна Оряховица) Не е ли същото това, което днес се случва? Каква е промяната, към която вървим?”, коментира Плевнелиев.

”Днес, пак в хода на досъдебното производство, се тълкуват веществени доказателства. Затова, моята позиция е категорична – компетентните органи ще си свършат работата, ще си направят изводите, ще си сложат подписите. А политиците е добре наистина да променят подхода”, каза президентът.

Руската мафия може да сложи ръка на ”Доверие”

Той коментира още, че докато се говори за офшорки на държавния глава, една офшорка е на път да сложи ръка върху парите на българските пенсионери.

”Аз съм голям поддръжник на принципната позиция. След като текат толкова важни дебати в парламента, нека стигнем до края. Готови ли сме да дадем публичните пари на офшорна компания? Готови ли сме да дадем на офшорни компании да участват в обществените поръчки? Готови ли сме да дадем парите на българските пенсионери и да ги направим затворници? Да произведем едни милиони пенсионери, зависими от компании с неясна собственост, базирани някъде, които много лесно може да ги прехвърлят...  Зад тази офшорка, могат да стоят и парите на руската мафия. На кой знае кого. Затова го казвам съвсем ясно и категорично – аз не разполагам с информация кой стои зад тази офшорка, но ние сме длъжни да отсеем важното от неважното. Важното в момента е, че милиардите на милиони български пенсионери стоят под въпрос”, каза президентът Росен Плевнелиев.

Кампанията срещу президента цели делегитимирането му и отклоняване на внимание

Той коментира още, че очаква кампанията срещу него да продължи.

” Кампанията е факт, много добре се знае – кой стои зад нея. Усилията са синхронизирани и народът го вижда. Има две основни цели, които са преследвани, в атаките срещу президента. Едната разбира се е той да бъде делегитимиран, неговата репутация да бъде принизена. Нека да бъда много ясен – независимо къде ще бъде моят рейтинг, кой ще го мери и как ще го мери, моят глас няма да бъде заглушен. Президентът няма да стане послушен и той няма да стане зависим, независимо какъв е моят рейтинг”, посочи Плевнелиев.

”Втората цел ме притеснява повече, а именно, докато се организира атаката срещу президента, да се отклони вниманието на публичността и медиите от други важни процеси, които текат в държавата. Докато се говори за офшорки – аз нямам нищо против този дебат – но една офшорка е на път да сложи ръка на милиардите на българските пенсионери. Това е истинският дебат”, посочи той.

”Апелирам към българските политически партии в парламента да излязат и ясно да кажат, а не – да се прехвърля топката на Комисията за финансов надзор. Ясно да кажат – готови ли са те, подкрепят ли, една сделка, при която на милион и триста хиляди българи и милиардите на пенсионерите ще отидат в една офшорка с неясни капитали”, заяви Плевнелиев.

В събота държавният глава присъства на заключителните чествания на 100-годишнината от Балканските войни и 135 години от създаването на българската армия във Военна академия "Георги. С. Раковски".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional