Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Студентите на Буруджиева са възмутени

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.vesti.bg

Студенти на народната представителка от БСП Татяна Буруджиева написаха отворено писмо, възмутени от коментарите й по адрес на протестиращите граждани

Доц. д-р Татяна Буруджиева-Ваниотис
Студенти по политология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" написаха отворено писмо до Татяна Буруджиева, народна представителка от БСП.

Студентите, както и техни колеги от Софийския университет "Св. Климент Охридски", са възмутени от изказването на началничката на кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев, че "част от лицата навън нито са симпатични, нито са интелигентни".

Ето цитати от мнението на студентите, на които Буруджиева е преподавала:

"Ние, като студенти на г-жа Буруджиева изпитахме срам след нейното изявление. Учуди ни агресивното отношение към хората, искащи оставката на правителството. Тя си позволи да нарече част от тях "платени представители на престъпния свят" и стигна до там да определя нивото им на симпатичност и интелигентност.

Припомняме, че Татяна Буруджиева подкрепи назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и твърдеше, че трябва да му се даде шанс.

Оспорваме твърдението, че правителството "чува" гражданите. Студент от нашата група присъстваше на дискусията за промени в изборния кодекс с "граждани", която проведе комисията, оглавявана от Мая Манолова.

Повечето от присъстващите са от организации и различни формати близки до БСП и реално обсъждане с граждани не се осъществи. По-скоро поредният прах в очите на хората.

Не толерираме успешните опити на депутатите да разделят протестите на "февруарски" и "юнски", на платени и неплатени. Хората ясно заявяват, че са изморени от вечните играчи на политическата сцена, които се подвизават вече две десетилетия и съсипват държавата, както и надеждите у тях за демократизация. Симбиозата между тези "политически опоненти" и наглостта им накараха българите да излизат всеки ден след работа. Каузата на повечето е една развиваща се и съвременна България с висок стандарт на живот.

Нека политиците избягват да припознават протестиращи като свой електорат или електорат на някого от опонентите си. Ние имаме въпрос към настоящите управляващи - Какво стана с обещанията за "експертно" правителство ?

Голяма част от нас, студентите по политология, взехме участие и в протестите срещу предходно и срещу настоящето правителство. Ние, младите хора на България, искаме промяна и дори когато нашето право да протестираме бива потъпквано чрез подобни остри изказвания от страна на политиците, се надяваме те да не си мислят, че ще се откажем от каузата си.

Фактът, че толкова много хора отстояват гражданската си позиция сочи само, че българите са се пробудили, защото им е омръзнало от корупция, бедност и шуробаджанащина, омръзнало им е да бъдат стадо. Всички сме си задали въпроса докога ще бъдем под репресия в собствената си страна, и всички си казахме "Стига!", точно това олицетворяват и протестите сега.

Затова хората излязоха на улицата, за да покажат, че вече им е дошло до гуша да бъдат под натиска на това правителство.

"Подчертаваме, че коментираме доц. д-р Татяна Буруджиева-Ваниотис в качеството й на депутат. Уважаваме я като преподавател и се надяваме да приеме думите ни като полезна критика."

Писмото от Велико Търново е подписано от Сергей Петров, Александрина Полихронова, Симона Кенарова, Христо Илиев, Иван Радев, Денислав Каракашев, Марина Михайлова, Натали Лалова и др.

А възмутените студенти от София пишат: "На всякакви циркове сме се нагледали в нашия университет, но тази жена никога не сме я виждали. Не е стъпила на нито една лекция или упражнение, а по документи именно тя води различни дисциплини и ни оценява на края на семестъра. Наглостта й няма край!".
 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional