Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Посланиците - чужди, олигархията

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Веселин Стойнев, http://kafene.net/

в. "Труд"

 

Мишо Шамара и контрапротестиращи потърсиха сметка от френския посланик Филип Отие за позицията му заедно с германския посланик Матиас Хьопфнер, в която двамата подкрепиха протестиращите срещу кабинета “Орешарски”.

Преди това редица леви публицисти и политици се разгневиха от дипломатическата “намеса във вътрешните ни работи” и “изконното българско чуждопоклонство”.

Ако е въпрос само за формата, проблем няма - дипломатите не казаха нито в прав текст, нито в подтекст “оставка на кабинета!”.

Вярно, че ЕС не е държава, за да считаме Отие и Хьопфнер за съграждани, но българските посланици в Париж и Берлин могат да действат по същия начин като тях. И ако не го правят, значи страната ни не е достатъчно авторитетна за другите в ЕС.

А по същество проблемът “чуждо - свое” е с обратен знак. През 1877 г. западните дипломати Леге и Позитано бранят интересите на чуждите им поданици на Османската империя и спасяват София от разрушение.

Днес чуждите дипломати са просто чужди, а своята олигархия пак си е своя. Кой всъщност е “за” и кой “против” националния интерес?
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional