Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протестиращи: Това, което се случи снощи беше подготвено

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгения Гигова, http://bulgaria.actualno.com

Снимка: БГНЕС
 

 

Цветлин Йовчев лъже безобразно. Вчера в момента, в който полицията махна загражденията, започна да бие наред. Извади палките и удряше хората от първия ред, които бяха жени и деца. Един полицай дори ми каза, че иска да ме разчекне. Това заяви Виктор Димчев, един  от протестиращите, който е пострадал при вчерашните сблъсъци, съобщи агенция КРОСС.

Според друг протестиращ Емил Георгиев полицията е употребила насилие. "Министър Йовчев е абсолютно наясно кои са провокаторите. Наясно е кой е Росен Петното и неговата банда. Ние всеки ден казваме на полицията кои са те и те ги знаят. Вчера провокаторите бяха на северната част на НС и се бяха заредени с павета. В момента, в който се появи автобуса, те започнаха да хвърлят камъни", каза още Димчев.

Иван Недев, също пострадал протестиращите, каза, че един от полицаите го е видял и е дал команда: "Тоя го вземете и го приберете вътре".  Полицаите ме повалиха на земята и започнаха да ме налагат, разказа още той. Георгиев е категоричен, че вчерашните протести са били един голям успех, защото са предотвратили кражбата на 1 млрд. лева.

Попитан кой е започнал да вади плочките, Недев заяви, че не знае. "Вчера видях едни полицаи, които дърпаха хора за косите, блъскаха ги и ги удряха. Една моя позната, която е адвокатка, бе с разбита глава. Тя се казва Александра Семерджиева. Искам да кажа, че нямаше абсолютно никакво устно предупреждение като "Отдръпнете се". 

Искам да издам и една тайна, че ние комуникираме с полицаите, поне с тези, които имат доблестта да са честни с нас, и те ни казаха, че ще стане голяма патаклама. Заставам зад думите си, че това е подготвено", каза Виктор Димчев. Искам да направя едно сравнение и то е: това правителство е един пиян таксиметров шофьор, които се носи към спирката на обществото и ние гледаме с ужас последвалата катастрофа, каза Емил Георгиев.Read more: http://politics.actualno.com/Protestirashti-Tova-koeto-se-sluchi-snoshti-beshe-podgotveno-news_432441.html#ixzz2ZwTJnBwH

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional