Свободата днес и тук 21 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кутев нападна БНТ, парламентът отне акредитацията на журналист от бТВ. Димитър Анестев "наказан", защото предавал на живо евакуацията на депутатите през нощта

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Депутати от БСП се разсърдиха на Българската национална телевизия за отразяването на събитията около парламента.

 През нощта срещу сряда депутатът от БСП Антон Кутев поиска от националната телевизия да "отразява обективно протестите", да не обявява, че броят на протестиращите се увеличава, което не било вярно, и "това не бил целият български народ". Той бе попитан дали е бил ударен от камък, докато се опитвал да бъде изведен с колегите си от БСП с прословутия бял автобус около полунощ.

 Обиденият Кутев обясни, че не бил ударен от хвърления камък, който си взел за спомен, след което се нахвърли на начина на отразяване на блокадата от репортерите на телевизията. Както стана ясно на всички от репортажите, автобусът безславно се върна обратно пред парламента и депутатите, главно от БСП, заедно с трима министри, участвали на заседанието на трите комисии за приемане на актуализацията на бюджета, се прибраха обратно в обсадената сграда.

 В действителност по това време, за което става дума, свидетели и участници в протестите съобщиха, че все повече хора са започнали да прииждат към огражденията около сградата на парламента. Това бе отразено и от останалите електронни медии.

 Малко по-късно пък председателят на парламента Михаил Миков обвини в телефонно интервю водещия в БНТ, че "прави внушения" заради зададени от него въпроси.

 В сряда сутринта стана ясно, че охраната на Народното събрание е отнела поименната акредитация на репортера от бТВ Димитър Анестев. Той бе сред журналистите, които останаха блокирани в Народното събрание, и оттам предаваше на живо какво се случва вътре.

 Около 3.25 часа Анестев показвал как се извършва евакуацията на депутатите, въпреки че имало устна забрана за снимане вътре в сградата. Преки включвания от парламента имаше обаче цялата нощ и не стана ясно защо трябва да се налага информационно затъмнение какво се случва с народните избраници в извънредната ситуация, в която се озоваха.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional