Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Каквото повикало, това отговорило

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

"Диалогът" между управляващи и протестиращи

 

На 40-ия си ден продължаващият всяка вечер в различен мащаб - от няколко до няколко десетки хиляди души, протест с единствено искане за оставка на кабинета навлезе в ново измерение. Описван от управляващите и останалите му критици с различни и често противоречиви характеристики - от протест на интернет лумпените, на красивите и ситите, платените от Сорос и неизяснени други кръгове, от първите часове на сряда той придоби друг статут.

София не е България е клишето, с което БСП се опитва да омаловажи значението му, но но властта й дотрябваха полицаите от кажи-речи половин България, за да я пазят от "разхождащите се на жълтите павета интелигенти". Защото в нощта срещу сряда протестът показа и другата си способност - отново в цивилизованите си рамки  да постави управляващите в поза, подобна на нокдаун - с класическото за подобни ситуации меле с органите на реда и улични барикади.

На практика управлението е в морален фалит още от първите си обяснения за печалния пръв избор на шеф на агенцията по сигурността, но кадрите около автобуса, изкарващ  знакови депутати и министри от парламента, обиколили световните медии, направиха този фалит още по-видим и на международната сцена.

Очертава се "диалогът" между двете страни да продължи в този дух за неопределен сро. Доколкото през цялото време БСП и ДПС не желаат да чуят мотивите за исканата оставка - заради  поредицата скандални назначения на ключови постове в правителството и централната администрация заедно с неясната сметка за 1 млрд. лева,  дотолкова протестиращите не желаят да чуят посланието "Оставка няма да има".
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional