Свободата днес и тук 30 Ноември 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Протестите – митове и легенди, част 3

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Магдалина Генова, http://nervousshark.wordpress.com/

След двата поста за митовете (част 1 и част 2) около протестите идва и трети. Той е малко по-различен, което беше наложено от промените, настъпили в говоренето, твърденията и научните доказателства по темата в публичното пространство.

Версия 1

Протестиращите са управлявани посредством кемтрейлси. Вярно е. Както потвърди Еленко Ангелов за „24 часа“, небето над София е покрито с тънък слой барий, титан, найлон 12 и парабени под формата на слънцезащитен крем 30ти фактор. Целта – рептилите и техните кръгове да установят контрол над клета майка България.

Протестиращите са неинтелигентни, необразовани и нехубави, ерго – тъпи, прости и грозни. Вярно е. В протеста не участва нито една кандидатка от реалитито Мис България на Капут ТВ, мъжете са масово хилави брадати цайсари и липсва симетрия. Да, най-важното – липсва симетрия.

Баба Пеца ще си купи 5 хляба повече след като и намалят сметката на тока. Вярно. И даже една лютеничка, пакет лукчета и шише веро.

Властта прави всичко възможно за хората и полага огромни усилия за това те да живеят по-добре, а протестиращите само пречат. Вярно е. Питайте който и да е бузлуджанец – тия кебапчета ще се помнят цяла година, с аромат на победа и власт. И лютеничката даже мирише все едно е от почивката с профсъюзна карта през 78ма на Ахтопол. Венсеремос!

Протестът няма искания, няма лидери, няма приближени синдикати, изобщо нищо си няма. Вярно е. За да е легитимен един протест, се назначава водач по профсъюзна линия, който общува с подходящите хора в правителството и МВР. Формулират се кратки и ясни слогани като: „Искаме луканка! Искаме Сашка! Искаме бемве! Искаме на Приморско“, за да може властта да осигури лесно тези неща на лидерите.

Версия 2

Протестиращите са управлявани посредством кемтрейлси. Като оставим несъстоятелността на споменатото твърдение и извиращите въпроси „Ама наистина ли това се публикува във вестник с претенции да е сериозен? Ама наистина ли някой друг освен Гала вярва на Еленко Ангелов? Ама наистина ли редакторът, избрал снимката не знае, че въздушният коридор минава над Дондуков?“, мога да добавя само, че единствените ми познати рептили са ДС кадрите от единствения ми познат кръг Монтерей. Тъжна съдба чака държава, чийто граждани се страхуват от конспирациите, а не от конспираторите.

Протестиращите са неинтелигентни, необразовани и нехубави, ерго – тъпи, прости и грозни. Кой е хубав и кой е грозен съм коментирала вече и аз, и много други хора. От малки майките ни са ни учили, че когато някой няма аргументи – обижда, а после и бие. Все пак не прави чест на Стойнев, чиито съученици са от другата страна на барикадата, нито на Буруджиева, чиито студенти имат съвест, достойнство и морал да излязат срещу лицемерието, лъжата и кражбите. Но може би майките на Стойнев, Буруджиева, Кутев и прочие са ги възпитавали наопаки.

Баба Пеца ще си купи 5 хляба повече след като и намалят сметката на тока. Баба Пеца няма да може да си купи нищо повече, след като си плати сметките. Баба Пеца все така няма да има пари за лекарства, ще мръзне цяла зима и ще чака на внуците си. Само дето тази зима внуците и няма да могат да помагат, защото ще си изгубят работата в стагниращата икономика, ще връщат милиарда, завлечен от кръговете и обръчите зад правителството или ще са емигрирали отвъд океана. Баба Пеца чака цяла година разходката до Бузлуджа, докато нейните връстници от развития свят обикалят света. Здрави.

Властта прави всичко възможно за хората и полага огромни усилия за това те да живеят по-добре, а протестиращите само пречат. Вярно е. Даже хората можем да ги посочим поименно – Василев, Пеевски, Божков, Йосифова, Гоцев, Станишев, Дочоолу, Гочоолу и сие. А милиардът заем ще го връщат и децата ни, заедно с останалите им вересии, реформи отново няма, но пък полицейщината си остава, икономиката се сурка надолу със страшна сила, но пък БКП/БСП имат опит с фалити на държавата. Вервайте ни, знаем какво правим, правили сме го и преди.

Протестът няма искания, няма лидери, няма приближени синдикати, изобщо нищо си няма. Това вече е коментирано многократно за този месец е половина. Искаме незабавна оставка. Глухотата, гарнирана с оперен цикъл от лъжи и клевети единствено допринася управляващите да изглеждат нелепи и жалки, вместо страшни. Така че – оставка.

Тъжно е, че има милиони, наплашени от призрака на цената на тока, несъзнаващи малката, проста истина, че просперитетът идва не от по-ниските цени, а от по-високите доходи. Тъжно е, че цяла една държава вярва фанатично в конспирации, манипулации чрез кемтрейли и психотронни оръжия, Ранът и Сорос и че личната съдба е в ръцете на някой друг – на лошия или на добрия, и все търси спасители и все не е спасен. И никога съдбата не е в твоите си ръце. Тъжно е, че се противопоставят баби и внуци, турци и българи, столица и провинция. Тъжни са конформизмът, страхът, желанието да се снишиш, докато отмине и възрастните мъже, които се продават за сребърници в полза на злото. Преповтаряме историята си и надежда няма – Априлското въстание, милион доносници по соца и хорът, който сее омраза към тези, които се възползват от основното си човешко право на мирен протест.

Най-тъжно е, че тези неща не ни се прожектират от небето върху тънък екран от sun tan lotion, а се раждат сред нас, тровят ни и ни убиват. Надеждата – научени сме да печелим всичко с много учене, труд и търпение, а и не мрем лесно.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional