Свободата днес и тук 28 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Въпрос на време

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, http://slaveyabaldeva.wordpress.com/

 

 
 

Всичко може да стане. Възможно е и да не стане нищо. Но много по-вероятно е занапред да бъде различно. Онези от блатото отказват да го приемат. Само че в политиката у нас започна активен тектоничен процес. Плочите се движат. Пластовете се разместват. Гневът – този заспал вулкан, се събуди. Той повече не може да бълбука в кратера си като претоплена вчерашна супа.

А на някои не им харесва, че протестите се били политизирали. Скрийте се, смешни хорица. За да ви стане по-ясно, да се изразим така. 9 септември не може да е винаги за вас. Но спокойно. Нашият няма да е като вашия. В буквален и в преносен смисъл.

Веднъж стомна за вода. Втори път. Трети. И винаги се разминава. Не може да продължава до безкрай все пак. Все някога клеясалата стомна ще се строши. Отровната стомна с лъжи, безсрамие и дебелоочие.

„Ние пак сме тук”. Т.е. – те. Да, тук сте. Усещаме ви. В бял автобус, зад стените на парламента или където и да е – зад полицейски кордон и щитове. Зад заграждения. Зад прислужващи медии. Зад една банка. Зад един грозен и неуместен паметник в центъра на София. Зад. Все сте зад нещо. Нещо, което да ви прави недосегаеми. Каквото и да направите. Само дето усетът за вредното ви присъствие набира скорост и се превръща в трайно отвращение. Макар и да не го забелязвате. Това отвращение е непримиримо, вярвайте. Дойде му времето да се прояви. Последствията от него може да не ви засегнат точно сега и веднага. Само бъдете сигурни, че процесът е траен и необратим.

Не отстъпвате. Тогава ще стане бавно и мъчително. Така го избрахте. Така и ще го получите  – като бумеранг. Оттук-нататък не се чувствайте изненадани.

Изненадата за вас ще бъде в това – кога точно ще се случи. Въпрос на време. Въпрос на време е за политическите Содом и Гомор.

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional