Свободата днес и тук 21 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Контрапротестиращ пита по телефона: Ние за правителството ли сме или против?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Александра Маркарян, www.offnews.bg

 

Контрапротеста се премести пред Президентството. Снимка OFFNews/Архив

На комични сценки от контрапротеста стана свидетел наш репортер тази сутрин.

Наближавайки сградата на президентството мъж на средна възраст с червеникава риза набра номер на джиесема си и искрено попита: “Ние сега за правителството ли сме или против?”. След като получи обяснение по телефона той се вля в масата организирани протестиращи, които пристигаха на талази. Повечето от тях бяха докарани с автобуси от страната и от отговорите им личеше, че са инструктирани да отричат каквато и да е организация и да крият кои са работодателите им, изпратили ги на контрапротест.

Малко след описаната случка – в момента, в който контрапротестът тръгна по бул. “Цaр Освободител” към Народното събрание, за да се влее с протеста ДАНСwithme, на първа линия застана мъж с мегафон, който изрично повтаряше: “Протестът е в подкрепа на правителството” – очевидно, за да няма недоразумения. Мъжът се представи пред OFFNews като Стоян Тодоров и отрече да е водач или лидер на протеста. Обясни, че още от зимата (вероятно имайки предвид февруарските протести) “си ходя така”, с мегафон.

В отговор на въпрос на OFFNews защо е тук и дали подкрепя кабинета, друг протестиращ отговори: “Не, не съм за протеста. Само си стоя встрани.”

Млада дама в компанията на други двама-трима души ги питаше: “Видяхте ли някой друг от централата?”. Репортер на OFFNews се приближи и попита къде работи, в отпуск ли е днес и за централата на коя компания става въпрос. Отговорите бяха, че работи “на село”, в частна фирма, чието име няма да каже. Иначе, като майка на две деца, била тук, за да подкрепи правителството, което ù отпуснало повече пари.

Попитахме и група мургави господа откъде са, защо са дошли на контрапротест и в отпуск ли са. Отговорите бяха, че са безработни от Бургас. Колко им е струвало пътуването и кой го е платил така и не казаха.

“Неорганизаторите” на протеста – трима-четирима мъже с мегафони, няколко пъти спираха шествието, напиращо да тръгне от президентството по бул. “Цар Освободител” към протеста при Народното събрание. По мегафони те викаха “Чакайте, спрете, за никъде не бързаме”. “За никъде не бързаме” беше и отговорът, който репортера на OFFNews получи, когато попита въпросните мъже (един от които беше Стоян Тодоров) защо спират хората. Въпросният Тодоров доста се изнерви от въпросите и дори се обърна към репортерката с думите: “Вие защо задавате такива въпроси? Не ви отива на възрастта”.

Вместо Тодоров на въпроса ни отговори протестираща: “Спираме, защото полицията е спряла автобуси с други протестиращи. Чакаме още 500 човека да се присъединят”.

Контрапротестиращите бяха “въоръжени” със знамена и плакати. Надписите на много от тях бяха за офшорки, придружени със снимки на президента и служебния премиер Марин Райков. Репортер, отразяващ контрапротеста, полюбопитства дали държащите плакатите разбират значението на думата “оршорна компания”. От отговорите им се разбра, че нямат никаква представа какво е офшорка, но че президентът е лош.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional