Свободата днес и тук 02 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Говори Пловдив: Добрите комунисти и лошите граждани

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, специално за kafene.net

С поведението си около гласуването на президентското вето за актуализацията на бюджета, управлението на Станишев-Местан-Сидеров за пореден  път доказа, че е престъпно и в червата, че в политиката си мисли и действа като обикновен бандит, сгащен на местопрестъплението – без морал, без правила, без съобразяване с броя на жертвите около себе си.

Разбира се, освен когато не демонстрира нагло престъпния си характер чрез преднамерени и целенасочени действия - като терорист, който провокира напрежение и създава хаос в обществото, за да реализира по този начин мръсните си цели.

Ако някой имаше нужда от още доказателства за престъпния характер на комунистическия режим в България – в петък ги получи. Ако някой имаше съмнения, че колкото по-късно си отидат комунистите от властта, толкова повече щети ще понесем всички ние, българите, вече не би трябвало да ги има.

Онзи ден социал-националистите, заедно с тяхното все по-нагло държащо се МВР, за да се предпазят от протестната целувка на народа си, използваха похват, зает пряко от арсенала точно на терористичните режими и групи по света – използваха тактиката на тъй наречения „жив щит”.

Тъй като очевидно за гражданите на София е твърде срамно да защитават марионетния режим на Орешарски и неговите кукловоди, управляващите бандити докараха с автобуси свои привърженици от страната и демонстративно ги разположиха между себе си и протестиращите.

Разположиха граждани срещу граждани, само и само да станат те самите малко по-недосегаеми!

Даже Станишев и Миков излязоха сред привържениците си уж на раздумка, а всъщност - за да се погаврят допълнително с протестиращите. Очевидно бяха готови да провокират протеста срещу контрапротеста или да насъскат контрапротеста срещу протеста, ако има нужда от това.

Очевидно бяха готови да вкарат страната в истинска гражданска война, само и само да осигурят на московските си ментори малко повече влияние в България от това, което те имат в момента, а за себе си - малко повече пари за крадене, отколкото ще откраднат и без това.

Не ми е известна нито една европейска или изобщо демократична страна по света, където управлението да си е позволило подобен перверзен ход – да излиза с жив щит срещу мирен политически протест. Не ми е известна нито една българска дума, с която може да се характеризира тази постъпка по начина, по който тя наистина заслужава.

- Така се получава, когато Простотията лъстиво се съчетае със скверните си другарчета, наречени Подлост и Наглост – викат отвратени от събитията пловдивски философи. Те иначе много обичат еразмовата „Възхвала на глупостта”, заедно с всичките нейни кавър-версии, но само теоретично. Когато им се случи на живо, дори тия обръгнали на простотии скептици и мизантропи се ужасяват.

Дълго време, граждани, се чудих, какво ли ще измислят сегашните майстори на плаща и кинжала от любимото ни МВР, за да защитят Тройна коалиция в петък. Но нищо подобно на реалността не ми хрумна. Изобщо не успях да се сетя за живия щит като технология – явно не съм чак толкова извратен.

Така че – да, изненадаха ме, признавам си. И признавам, че напоследък, под ръководството на Цветлин Йовчев, българската полиция става все по-добра в метаморфозата си, при която се превръща от инструмент на реда и демокрацията в страната, в инструмент, насочен срещу реда и демокрацията, директно казано - в политическа полиция на комунистите.

Даже имам чувството, че ако продължават да дерзаят все така по комсомолски дръзновено, скоро ще задминат и бащиците си от някогашната ДС. Очевидно другарят Йовчев добре е чел тефтерчетата на братското КГБ, докато беше контраразузнавач по руско направление и се бореше срещу влиянието на братското КГБ в България. Или срещу влиянието на братското ФСБ, все тая, нали тефтерчетата им на едно място ги пишат.

Но това не е всичко. Перфидните тези умове измислиха и още една гадна въдица, на която баламите да се хванат.

Голяма част от докараните в София контрапротестиращи бяха роми от гетата, създадени от същите тези комунисти по време на живковия режим и съзнателно поддържани от техните наследници до наши дни. Ромите веднага оцветиха телевизионните репортажи със съкровени политически прозрения, че Сергей Станишев е президент на България и други такива природни мъдрости - а това породи вълна от антиромски настроения сред протестиращите.

Така комунистите и присъдружната им политическа полиция отвориха нови възможности за объркване на самото българско общество, а също - на и без това достатъчно обърканите западни наблюдатели и политици. Защото антиромските настроения сред протестиращите са твърде добро оправдание за правителството на Станишев-Местан-Сидеров да стои на власт и да се бори срещу тях…..

Нали се сещате колко красиво се получава – самите носители и провокатори на националистически настроения в България бранят страната, нейния европейски дух, нейното европейско бъдеще, от един уличен протест, който всъщност е антитурски и антиромски, но едва прикрива това под маската на антиправителствени лозунги. И ето ги - те, комунистите, излизат добрите, а ние, гражданите, излизаме лошите.

Жив да не бях пак да видя подобно нещо! Малко ли ми бяха 30 години живот в самото него, че сега и още?

Но най-лошото е друго – че, поне в момента, не виждам как може да бъде пометена тази гнъс от върховете на българската политика. С всеки изминал ден, с всяка своя уж малка победа като тази в петък, комунистическата Тройна коалиция все повече набира сили, дембелите от нейната върхушка все по-тежко наместват мазните си задници в креслата и наистина се готвят да изкарат поне до края на този мандат.

Това няма как да стане реално, защото собствената им некадърност, собствената им алчност или и двете едновременно, непременно ще се стоварят върху главите им под формата на нещо тежко.

Но самата мисъл, че те си го представят, е ужасяваща. Тя говори, че способностите ни като народ да се справяме с предизвикателствата са почти равна на нула.

И протестът, който отначало даваше надежди за обратното, с безплодното напредване на времето само доказва, че наистина не можем да се справим. Така можем да си броим дните не до сто, а до хиляда и те пак да си стоят на власт, като се хилят иззад прозорците на Парламента, скрити зад въоръжените до зъби полицейски кордони, скрити зад озъбените от глад и простотия контрапротестиращи…..

Бъдете сигурни – сегашните управляващи няма да си отидат от властта, само защото някой морално и артистично им казва да си ходят. От това на тях не им пука, защото те са си добрите комунисти, изправени срещу нас, лошите граждани.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional