Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЗАЩОТО СМЕ НУДИСТИ, А НЕ РЕЛИКТОКОМУНИСТИ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Атанас Чобанов, http://www.bivol.bg/

В петък 23.08, ден за почитане на паметта на жертвите на нацизма и сталинизма, в Царево се проведе втори протест срещу назначението на агента на ДС "Иванов" (Петко Арнаудов) за шеф на горското стопанство в Царево. Назначен от Пейчо Върбанов - явочник "Гора". Протестът под надслов "Странджа не е манджа" се обяви и по принцип против партизанските политическите уволнения и назначения в горите и природните паркове, отварящи пътя към тяхното унищожаване в частен интерес.

На мястото на протеста пред Горското се бяха строили група "контрапротестиращи", привърженици на бившия кмет и ликвидатор на Странджа Петко Арнаудов. Със словесни нападки и агресивно поведение те се стремяха да заглушат протестиращите и да привлекат медийното внимание. Привлякоха го успешно със скандиранията "Нудисти, нудисти". Така те отговориха на дежурния възглас "Оставка" на съвсем прилично облечените протестиращи.

Контрите на Арнаудов

Изявата на контрапротестиращите ще се запомни най-вече с тази сцена за "нудистите", достойна за комедийните филми на Луи дьо Фюнес. Арнауд-петковистите аргументираха подкрепата си за бившия кмет в диапазона "При Петко беше добре - При ГЕРБ е зле" (с вариации на тема "Всички са маскари"), докато протестът изтъкваше конкретни факти срещу Арнаудов: принадлежност към ДС, престъпната продажба на "Корал", престъпното застрояване на "Златна Перла", опитът му да заличи "Парк Странджа", за да даде зелена светлина на бетонирането на крайбрежието. Действията на Арнаудов в казусите "Корал" и "Златна перла" водят директно към затвора. Те са подробно документирани в журналистически разследвания, предоставени на Прокуратурата, която услужливо си затваря очите, очаквайки може би да изтече давността.

Отвъд фокуса на протеста останаха други теми. Трябва да се припомни безсрамното купуване на медии и политически PR с общинския бюджет, както и управленските решения, ощетяващи Община Царево със стотици хиляди години по-късно. Но по-важни са феодалните зависимости, изградени от бившия градоначалник, с които той си спечели няколко ревностни и вероятно доживотни привърженици. Важни са, защото илюстрират една работеща система в малките населени места, буквално феодализирани от бивши червени гаулайтери. Система, заради която бивши общинари и общински служители при управлението на Арнаудов сега са негови фенове, мотивирани къде от благодарност, къде от страх, че някакви получени привилегии може да бъдат анулирани. Именно тези хора бяха в ядрото на контрапротеста.

Сгради построени от хора със жилищни нужди на общински земи в Царево

Примерът с бившия кмет на Царево Стоян Йовнов, впоследствие дългогодишен секретар на Община Царево е христоматиен. След първия протест срещу назначението на Арнаудов до медиите беше разпратено писмо от Националната Асоциация Българско Черноморие, която се обяви в негова защита. Представител на НАБЧ за Царево е именно Йовнов. Бегъл поглед върху членовете на Управителния съвет на тази асоциация в Дакси показва, че те имат инвестиционни и търговски интереси върху земи по Черноморието, попадащи в защитени зони. Материалният интерес обяснява агресивните им атаки срещу природозащитниците, които тази НПО периодично предприема в медиите.

Конкретният материален интерес на Стоян Йовнов е свързан с неговите дъщери Петра и Донка, получили в края на 2006 г. право на строеж на общинска земя като "лица с жилищни нужди". В момента двете дъщери строят две внушителни сгради, които очевидно могат да задоволят летните жилищни нужди на десетина семейства, почиващи на море.

През 2007 г. Донка и Петра Йовнови получават право на строеж като крайно нуждаещи се на терен от 520 кв/м. в квартал Василико с право да вдигнат две сгради по 390 кв/м. РЗП всяка.


Двете сгради "за крайно нуждаещи се" на дъщерите на Стоян Йовнов

Тези "придобивки", които са си чиста проба политическа корупция, не са резервирани за верни кадри като Йовнов, съпартийник на реликтокомуниста Арнаудов, който като кмет е посрещал Тодор Живков преди 10-ти ноември и два пъти Гоце в този век. Бивши лица на СДС и НДСВ също получават ОПС за жилищни нужди преди кметските избори през 2007 г. и вдигат на тях хотели и апартаменти за продан. Така се формира местна васална класа, която подкрепя Арнаудов на изборите независимо от политическите си убеждения. Доколкото тези хора развиват и някакъв бизнес, техните служители също доброзорлен стават "контрапротестиращи" при нужда.

Точно тези лица, накиснати до шия локалното корупционно блато, викат "нудисти" на хората, които искат идеолозите на схемите за влияние, убиващи моралното чувство на поколения българи, да бъдат разголени, извадени на показ и обезвредени. Викат дори с патос, защото съзнават, че срещу тях са асенизатори, решени да им осушат блатото, след което ще лъснат съвсем не по нудистки персоналните им срамотии.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional